fbpx
A Discovery és a Francia Teniszszövetség képviselői aláírják a Roland-Garros közvetítéséről szóló szerződést

Marad a Roland-Garros az Eurosportnál

A Discovery hosszú távú, több platformra szóló megállapodást kötött a francia teniszszövetséggel a Roland-Garros közvetítési jogairól.

Az Eurosport tulajdonosa, a Discovery és a Francia Teniszszövetség (FFT) bejelentette, hogy új megállapodásuk révén a teniszverseny 2022-től további öt éven át rajongók milliói számára lesz elérhető Európában. Az új szerződés szerint nem csak az Eurosporton, hanem a discovery+, és az ingyenesen fogható csatornák európai hálózatában lesz elérhető a verseny.

Az Eurosport 1989 óta minden Roland-Garros eseményt közvetített. A legutóbbi közvetítések Európa-szerte a digitális platformok nézettségének megugrását hozta a verseny alatt. Az első nyolc napon keresztül a streaming adatok jelentős növekedést mutattak az előző évhez képest, és számos országban – így Lengyelországban (+122%), Spanyolországban (+58%), Oroszországban (+35%), az Egyesült Királyságban (+24%), Olaszországban (+23%) és Hollandiában (+12%) is – kétszámjegyű növekedést értek el.

A Discovery tovább bővíti a sportág elérését, így 2021-ben a Roland-Garros Dániában, Finnországban, Norvégiában, Olaszországban és Svédországban először lesz látható a discovery+ streaming platformon. Az Eurosport vagy a discovery+ az idei wimbledoni bajnokságot 11 országban, köztük Magyarországon –, az év utolsó New York-i Grand Slam-mérkőzését, a US Open-t pedig páneurópai szinten közvetíti majd.

Még több hír érhető el a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre és csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Borítókép: A Discovery és a Francia Teniszszövetség képviselői aláírják a Roland-Garros közvetítéséről szóló szerződést / Fotó: Discovery
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások