fbpx
Bajnokok Ligája és a Serie A a Sport TV-n

Visszatér a labdarúgó Bajnokok Ligája és a Serie A a Sport TV-re

A két topfutball-liga megszerzése mellett több fontos sorozat közvetítési jogai is a Sport TV-nél lesznek.

A Sport TV jelentősen átalakítja 2021-ben a hétközi és a hétvégi műsorkínálatát egyaránt – közölte a csatorna ma, csütörtökön. Két új megállapodást is kötöttek, az egyiket az UEFA-val, a másikat a Serie A-val, így hétköznap, kedden és szerdán Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, hétvégén pedig az olasz labdarúgó bajnokság rangadóit követhetik majd a Sport1 és Sport2 nézői.

A csatornákra 2018 után visszakerülő UEFA Bajnokok Ligája a legrangosabb klubfutball-sorozat a világon, és a lebonyolítási rendszernek köszönhetően fordulónként összesen akár nyolc BL-mérkőzést is élőben tud közvetíteni a Sport1 és a Sport2 (kedden és szerdán 4-4-et) és a nap végi összefoglalókban minden gól képernyőre kerül a sorozatból.

A Serie A megszerzése érdekében a Sport TV lemondott a Bundesliga-jogokról, abban bízva, hogy a hétvégi nézettség emelkedik az új jog bevezetésével. Szombaton és vasárnap a kézilabda mellett az olasz foci lesz a fő kínálat.

Ráadásul Olaszországban trónfosztás történt, az Inter letaszította a 2012 óta uralkodó Juventust, a mezőny első felében olyan ismert és kedvelt klubok tűnnek fel, mint az Atalanta, a Milan, a Napoli, a Lazio vagy a Roma.

„Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A, az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában.”

– mondta a jogszerzésről Máté Pál, a Sport TV programigazgatója.

A foci mellett több más sportág is megjelenik a kínálatban

A napokban rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét, ez a sorozat, illetve a kézilabda Európa-liga küzdelmei még hosszú évekig a Sport TV képernyőjén lesznek láthatók, ahogyan a jégkorong-világbajnokságok is, beleértve a magyar válogatott meccseit is.

Szintén sikerült szerződést hosszabbítani az amerikai kosárlabda ligával, az NBA-vel, ahol az éppen zajló 2021-es rájátszás egyre többször európai főműsoridőben megy.

Az olasz bajnokik mellett a Coppa Italiával lesz a következő időszakban is teljes az olasz labdarúgó-csomag.

Remek hír a darts szerelmeseinek, hogy a jól ismert PDC-dartsversenyek (PDC darts-vb, Darts Premier League, Darts UK Open, Darts World Matchplay, World Cup of Darts, World Series of Darts) mellett a World Grand Prix és Grand Slam of Darts küzdelmeivel bővül a kínálat.

A jól megszokott tartalmak is láthatóak lesznek majd a csatorna kínálatában, így például az UEFA vb-selejtezői és Nemzetek Ligája-mérkőzései, továbbá az MLB, a UFC, a WTCR vagy az ETCR mérkőzései, ütközetei, versenyei.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: Bajnokok Ligája és a Serie A, a Sport TV-n / Fotó: sport1tv.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások