fbpx
madaz podcast stúdió, Libor Anita

Madaz néven új podcastkiadó indult, Libor Anita az egyik alapító

Első műsoruk az építészeti témájú Auditórium, de készül egy újdonsült anyáknak szóló és egy borkóstolós podcast is.

A Madaz alapítói Libor Anita újságíró és Pentelényi-Kovács Tímea producer, akik ugyan régóta ismerték egymást barátilag, de a podcastrajongás vezetett a közös vállalkozásukig. A Madaz nevében is utal arra, hogy a cég mögött anyák állnak – írja közleményében a podcastkiadó.

„Mindketten nemrég lettünk édesanyák, és egy olyan ponthoz érkezett az életünk, amikor hirtelen élesen elváltak egymástól a fontos és nem fontos dolgok. A podcast a fontos listánkra került, mindketten azt vettük észre, hogy egyre több podcastot hallgatunk, és megszületett bennünk az igény, hogy csináljunk olyan műsorokat, amik nekünk és rólunk szólnak”

– mesélnek az alapításról.

Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában
Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában / Fotó: Madaz Podcast

Libor korábban az Indexnél dolgozott és a Nőklapja.hu főszerkesztője volt. Olyan podcastokat indított mint a Kultrovat, az Anyámtől örököltem Orvos-Tóth Noémival vagy a Gyöngyélet Palya Beával. Pentelényi-Kovács a Forbesnál volt eseményüzletág-vezető, majd a BETONE Studionál produkciós vezető és dolgozott olyan műsorokon mint a Felforgatók, az Egyszerlent és To-Do list.

Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában
Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában

A Madaz első saját produkciója a Magyar Építőművészek Szövetségével együttműködésben készült Auditórium, melynek központi témája az újrahasznosítás az építészetben. A műsorvezető Zubreczki Dávid, aki másfél évtizede foglalkozik építészeti témákkal a Cinknél, az Indexnél majd a Telexnél. Nemrégiben jelent meg első saját könyve, az Auditórium pedig az első podcastműsora. A műsorban Zoboki Gáborral beszélget elsőként, aki az Operaház műemléki felújításáról mesél, arról, hogy miként lehet a 21. század igényeire formálni egy 19. századi reprezentatív épületet, megőrizve annak értékeit is.

Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában
Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában

Az Auditórium podcastot itt lehet meghallgatni:
Spotify https://open.spotify.com/show/5CyhS3EzJClRCH0FRAqdMm

Emellett még két műsorterv áll kilövésre készen: az Anyaszült podcastban az anyává válás meztelen valóságát dolgozták fel Jakab Juli író-színésznő és a Mamakör terápiás csoport közreműködésével.

Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában
Műsor készül a Madaz Podcast stúdiójában

Az Anyaszült podcastot itt lehet meghallgatni: https://madazpodcast.hu/musor/anyaszult/

A Nyisd már ki! című boros műsort Megyeri Sára vezeti, boros körökben a Késői szüret című Radiócafés műsorát nem kell bemutatni. A Nyisd már ki! koncepciója egyedi: a podcasthallgatást és a borkostolást köti össze: az élmény mellé tudást is ad a borfogyasztóknak. Az adásokban megismerhetjük a borfogyasztás alapjait, hogy milyen kütyükre van szükség, és melyekre nincs egyáltalán, és a végén, a műsor címével egybehangzóan ki is nyitnak pár üveg bort egy-egy borász társaságában.

A Nyisd már kit! itt lehet meghallgatni: https://madazpodcast.hu/musor/nyisdmarki/

Noha organikusan alakult úgy, hogy fenti műsorok szinte teljes alkotói csapata nőkből áll, a Madaz podcast felvállaltan szeretne a jövőben nőket érintő témákkal, gender kérdésekkel foglalkozni.

Még több hír található a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások