fbpx
munka, karrier

Munkaerő-kölcsönzés: gyors válasz a hirtelen fellépő helyzetekre (x)

A koronavírus okozta járvány nemcsak az emberek mindennapi életét és szabad mozgását, de az egyes piaci területeket is alaposan megbolygatta.

Rengeteg elbocsátás történt a munkahelyeken. A kialakult helyzetre a munkaerőpiacnak is reagálnia kellett.

Újraindul a gazdaság

Ahogy az élet szépen lassan kezd újra beindulni a szigorítások enyhítésével, úgy kezd visszatérni az élet a gazdaságba is. Éppen ezért egyes területeken több szakképzett dolgozóra lesz szükség, legfőképpen a kékgalléros szektorban.

A biztonság kedvéért nem árt felkészülni egy újabb nehezebb időszakra úgy, hogy a vezetőség utánajár, mit tud nyújtani a cégek számára a munkaerő-kölcsönzés. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég mesélt az ezzel kapcsolatos tudnivalókról és a vitathatatlan előnyökről.

Kölcsönzés és közvetítés: Mi a különbség?

Sokan vannak, akik nincsenek tisztában e két foglalkoztatási forma közti különbségekkel.

A munkaerő-kölcsönzés leggyakrabban a kékgalléros, vagyis a fizikai munkát végzők területét érinti. A folyamat a munkavállaló, a kölcsönbeadó, valamint a kölcsönbevevő cég között zajlik. A dolgozó a kölcsönbeadó céggel köti meg a szerződését, a munkát viszont a kölcsönbevevő vállalat számára végzi majd. A kölcsönbeadó cég feladata a megfelelő jelöltek felkutatása, majd leszerződtetése.

karrier, állás, munkaerő-kölcsönzés

A kölcsönbevevő cég feladatkörébe pedig többek között az időbeosztás, a munkaruhák, a munkavédelmi eszközök, szabadságok, betanítás és ellenőrzés tartoznak. Viszont az adminisztráció a kölcsönbeadó céget „terheli”, így a kölcsönbevevő vállalat ezáltal tehermentesül.

A munkaerő-közvetítés ezzel szemben egyszerűbben zajlik, főleg a szellemi dolgozókra vonatkozik. A munkáltató felkéri a közvetítő céget, hogy keresse meg a számára legoptimálisabb jelölteket, viszont a kiválasztás és a szerződéskötés már a munkaadónál történik, ahogyan az adminisztráció is.

Miért ideális megoldás a kölcsönzés?

A munkaerő-kölcsönzés számos olyan előnnyel jár a vállalatok számára, melyek segítik azokat az optimális működésben, hosszú távon is.

  • A munkaerő-kölcsönzés díja költségként elszámolható.
  • A kölcsönbevevő cégekre minimális adminisztráció hárul, azokat ugyanis a kölcsönbeadó cég végzi el.
  • Hatékonyabban zajlik a munkaerő felkutatása, a kiépített rendszereknek köszönhetően.
  • Nem szükséges megindokolni a kölcsönzés megszüntetésének okát.
  • A kölcsönzött munkaerő nem növeli meg a dolgozói létszámot, így az az optimális szinten tartható.

Az egyéb pozitívumokat még hosszan lehetne sorolni. A Beraman Hungary munkatársai évtizedes tapasztalattal és tudással a hátuk mögött segítik az ügyfeleket cégük ideális működésében, hogy több energia és kapacitás maradjon az egyéb fontos, vállalkozást érintő feladatokra.

(X) Hirdetői tartalom

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások