fbpx
Dramax, a török streamingszolgáltatás

Elindult a Dramax, a „török Netflix”

Új területet nézett ki magának Törökország vezető médiacége.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

2019-ben jött létre a világ első olyan tévécsatornája, amely csak török sorozatokat sugároz. A Timeless Drama Channel többek között román, bolgár, szerb, albán és horvát nyelven is sugároz, ám hazánkban még mindig nem vált foghatóvá.

Két évvel a csatorna indulását követően idén szintet lépnek a török drámák és meghódítják az online felületeket is. Nemrég ugyanis elindult az első olyan streaming szolgálatás, a Dramax, amelyen kizárólag török szériákat nézhetnek az előfizetők.

A „török Netflix”

A Hürriyet Daily News beszámolója szerint a „török Netflix”, a Dramax múlt hét szerdán több mint 5000 órányi török sorozattal indult, ezek török és spanyol nyelven érhetők el. Idegen nyelvként elsőként azért a spanyolt választották, mivel az elmúlt években dinamikusan nőtt a török szappanoperák népszerűsége a latin- és dél-amerikai országokban. A közeljövőben elérhetővé válnak majd angol, orosz és urdu nyelvű specifikációk is.

A Fatmagül főszereplői
A Fatmagül főszereplői. Fotó: Femina

Magyarországról is elérhető, de egyelőre kevesek kedvence lesz

A Dramax Magyarországról is elérhető, ám mivel a feltöltött produkciókhoz sem magyar szinkron, sem pedig felirat nem található, így a nagy többség számára nem lesznek élvezhetők a török nyelvű tartalmak. A Dramax kínálatában olyan sorozatok találhatók meg, mint az itthon is ismert Tiltott szerelem, Sebzett szív, a Fatmagül, a Kuzey Güney – Tűz és víz, Az idő sodrásában és az Igazgyöngy.

A platform kétféle havidíjas csomaggal vehető igénybe egy hét ingyenes próbaidőszak után. Az olcsóbb kategória 4,99 dollárba (körülbelül 1500 forintba), a családi csomag pedig 8,99 dollárba (hozzávetőlegesen 2700 forintba) kerül.

Digitális világuralomra tör a „török Mészáros Lőrinc” cége?

A Dramax üzemeltetője az a Demirören Group, mely Törökország egyik legnagyobb konglomerátuma. A céghez tartozik az autógázzal kereskedő Milangaz, egy Beyogluban található bevásárlóközpont, számtalan újság és tévécsatorna.

A Demirören Group az elmúlt tíz évben folyamatosan terjeszkedett, megszerezte a Milliyet és a Vatan elnevezésű napilapokat, 2018-ban Törökország egyik vezető újságját, a Hürriyetet, az egyik legnézettebb török kereskedelmi adót, a Kanal D-t, valamint ők működtetik az országban a helyi Cartoon Networköt, Boomerang és CNN adókat. Ezzel Európa negyedik legnagyobb médiaszolgáltatójává vált. A vállalat alapítójának 2018-as halálát követően fia, a török Labdarúgó Szövetség egykori elnöke, Yildirim Demirören vette át az igazgatótanács elnöki székét.

Yildirim Demirören
Yildirim Demirören. Fotó: Hürriyet

További hírek olvashatók a Media1-en! Feliratkozhat a Media1 hírlevelére és követhet bennünket Facebookon is!

Borítókép: A Dramax kínálata. Fotó: Dizilah.com
Szóljon hozzá!