fbpx
Hanna Barbera Studios

A Frédi és Béni, a Jetson család és a Maci Laci alkotóiról nevezik el a WarnerMedia európai rajzfilmstúdióját

A WarnerMedia a Hanna-Barbera szerzőpárosról nevezi el európai stúdióját, amivel a rajzfilmtörténelem két legendás alakja, William Hanna és Joseph Barbera emléke előtt tiszteleg. A Cartoon Network Studios Europe Hanna-Barbera Studios Europe néven folytatja tevékenységét.

A stúdió új nevét Tom Ascheim, a Warner Bros. gyermekeknek és fiatal felnőtteknek szóló tartalmaiért és klasszikusaiért felelős igazgatója jelentette be szerdán. A londoni stúdió vezetésében Sam Register, a Warner Bros. Animation (WBA) és a Cartoon Network Studios (CNS) vezetője, valamint Vanessa Brookman, a WarnerMedia gyermektartalmakért felelős régiós igazgatója is részt vesz – írják a Media1-nek eljuttatott közleményben.

Az eredeti stúdiót, a Hanna-Barbera Productionst 1957-ben alapította William Hanna és Joseph Barbera, és hamar a televíziós animáció meghatározó műhelyévé vált. A H-B által bő hatvan éve kidolgozott rajzstílusok, történetmesélési módszerek, gyártási technikák és hanghatások ma is a rajzfilmkészítés szerves részei. A páros ikonikus rajzfilmszereplők egész sorát alkotta meg, köztük a Scooby-Doo-t, a Frédi és Bénit, a Jetson családot, a Foxi Maxit és a Maci Lacit.

A Hanna-Barbera Studios Europe-pal tovább bővül a WarnerMedia animációs palettája, amely eddig a Warner Bros. Animationből és a Cartoon Network Studios-ból állt. A H-B nemcsak a brit, de az egyéb európai, afrikai és közel-keleti rajzfilmkészítő tehetségeket is felkarolja, ezzel egyedi lesz az animációs filmiparban. A stúdió az eddig elkészült díjnyertes és most készülő produkcióira épít, köztük a Gumball csodálatos világára, A daliás Ivandoe herceg kalandjaira és az Elliott, a földlakóra.

A Hanna-Barbera Studios Europe jelenleg a Cartoon Network legsikeresebb nemzetközi sorozata, a Gumball csodálatos világa egész estés filmjén dolgozik. A műhely új produkciókat is fejleszt, amely során örökzöld rajzfilmhőseire is épít, akik évtizedekre meghatározták a rajzfilmgyártást.

Sam Register, a H-B egyik vezetője szerint „kevés olyan név létezik a rajzfilmiparban, amely hallatán olyan áhítatot és örömet éreznénk, mint Hannáé és Barberáé”. A szombat reggelek és az animációs sorozatok nem lettek volna ugyanazok e stúdió nélkül. Alig várom, hogy ismét rajzfilmek szülessenek a Hanna-Barbera égisze alatt” – mondta.

Vezetőtársa, Vanessa Brookman hozzátette: „Kivételes lehetőség, hogy az európai stúdiónk felveheti a rajzfilmtörténelem egyik legnagyobb presztízsű és legnépszerűbb nevét. Most, hogy megnyitjuk animációs történelmünk legújabb fejezetét, alig várjuk, hogy a gyerekeknek és családjaiknak még több egyedi tartalmat készíthessünk.”

További híreket olvashat a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások