fbpx
ágy, alvás, párna

A matrac kiválasztásának legfontosabb szempontjai (x)

Sokan odafigyelnek már arra, hogy zöldségleveket igyanak vagy megfelelő minőségű irodaszéken üljenek, az alvást viszont a legtöbben még beáldozzák és még büszkék is rá, hogy milyen keveset alszanak. A nem megfelelő minőségű alvás rengeteg hatást hozhat magával.

A minőségi alvás legfőbb meghatározója az egyén alkatához tökéletesen illeszkedő matractípus.

A legfőbb szempontok

Az elsődleges ismérve a tökéletes matracnak, hogy ha ráfekszünk, tökéletes kényelemben érezzük magunkat. Ezért a legfontosabb, hogy minden szóba jöhető matracot ki kell próbálni a megszokott alvási pózunkban. Még ha az interneten is választja ki az Önnek legmegfelelőbb matracokat, mindenképpen kell a személyes jelenlét, a saját megtapasztalás.

A matracok száma mára már végtelen, de abban a tengernyi kutatás is egyetért, hogy a reggeli vagy napközbeni hát- és derékfájdalmaktól leginkább egy félkemény matrac segítségével lehet megszabadulni. Ismerni kell a különböző típusok előnyeit, hátrányait, hogy azokat figyelembe véve tudja meghozni az Ön számára legpozitívabb döntést.

A matracok főbb típusai

  • Kókuszmatracok: korábban igen elterjedt típusok voltak. Igaz, hogy természetes anyagúak és más matracokhoz hasonlóan jól szellőznek, viszont keménységük miatt derékfájósoknak egyáltalán nem ajánlott.
  • Rugós matracok: megkülönböztetjük a bonell-, ill. a táska- (zsák)rugós változatokat. A régebbi epeda rugós változat mára már teljesen eltűnt, és a hozzá hasonló bonellrugós népszerűsége is csökken. Ennek oka a nagy méretű, egymáshoz fűzött rugókban keresendő, amelyek nemcsak ott nyomódnak be, ahol a terhelés éri, hanem jóval nagyobb felületen.

A táskarugós matracok már nem síkrugalmasak, hanem pontrugalmasak, azaz lekövetik az Ön testének formáját. Az ilyen matracok kényelmességét és formatartását a rugózatuk és a rajtuk elhelyezkedő komfortréteg minősége együttesen határozzák meg.

  • Memóriahabos matracok: szellőzésük nagyon gyenge. Jól gondolja meg, mielőtt ilyen matracot vesz, ha Ön a hideget jobban kedveli és könnyen izzadékony! Ha mégis emellett a típus mellett teszi le a voksát, érdemes 50 kg/m3 memóriahab-sűrűség felett választania.
  • Hideghabos matracok: a hagyományos habszivacs matracot felváltotta a hideghab, majd ennek nagy rugalmasságú változata a HR hab. A kényelmes hideghabos matracok 30 kg/m3 sűrűség felett kezdődnek. Átszellőzésük kiváló.
  • Latex matracok: több matractípus tartalmaz már természetes anyagokat, de a latex matrac az, amelyiknél a legnagyobb arányt lehet elérni. Sűrűségük meghaladja a hideg- és memóriahabok sűrűségét. Sokkal jobban szellőznek, mint a memóriahabok.

matrac, ágy

Az internet lehetővé teszi, hogy a fentiek alapján összeállítson egy listát a szóba jöhető matracokról. A Nonstop Bútornál Ön kedvére válogathat a fentebb említett típusokból. Tanácsadóik segítenek Önnek a legmegfelelőbb matrac kiválasztásában, kérdései megválaszolásában. Keresse a webáruházat, és még különböző kedvezményekre is jogosult lesz.

(x) Hirdetői tartalom

Borító: Ivan Oboleninov/ Pexels
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások