fbpx
Mundruczó Kornél filmrendező a Partizánban

240 millió forint filmtámogatásról döntött a Nemzeti Filmintézet

A 240 millió forint legnagyobb részét, 150 milliót Mundruczó Kornél következő filmje kapja, de kap néhány millió forintot a készülő Hofi című film is.

A Mundruczó Kornél által rendezett film címe Evolúció lesz, és egy háromgenerációs családtörténetet mesél majd el, amelynek forgatókönyvét a rendező alkotótársa, Wéber Kata írta – számolt be a hvg.hu a Filmszakmai Bizottság határozata nyomán.

Az Evolúció szereplői között hazai és külföldi színészek is lesznek. A német többségi koprodukcióban készülő filmet Magyarországon kezdik el felvenni március végén, majd a stáb később Németországban folytatja a forgatást. A film teljes költségvetése 1,4 millió euró lesz, gyártója a Match Factory és a Proton Cinema.

Wéber Kata egyébként olyan produkciók forgatókönyvét írta mint a Fehér isten, a Jupiter holdja és a Vanessa Kirby, illetve Shia LaBeouf főszereplésével készült Pieces of a Woman.

Az NFI a Mundroczó-film és egyebek mellett támogatást ítélt meg Somogyi György és Szélesi Sándor írók és Dombrovszky Linda rendező produkciójának, mely Szabó Magda utolsó, Für Elise című regénye alapján készül majd. Ez a film 4 millió forint támogatásban részesült.

A Hofi Géza humoristáról és Komlós János munkatársáról szóló Hofi című játékfilmet 2 millióval támogatja az intézet. A produkciót Petrik András és Horváth Áron írják, rendezője Tóth Barnabás.

A nyertesek teljes listája itt található.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Mundruczó Kornél a Partizán című YouTube-műsorban. Fotó: YouTube/Partizán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások