fbpx
Elég facebook oldal borítókép

Hiába vizsgálódott a NAV az ELÉG körül

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak nem sikerült kiderítenie, hogy ki áll a rejtélyes Facebook-oldal mögött, melyhez a [email protected] e-mail cím társul, és amely rendszeresen a Fidesz politikai üzeneteit visszhangozza.

A NAV azután kezdett vizsgálódni az „ELÉG” nevet viselő Fidesz-közeli Facebook-oldal körül, hogy az 2019-ben az eredeti szerző logóját eltávolítva engedély nélkül részleteket közölt az Azonnali.hu egyik videójából. Az eredeti linket sem tüntették fel.

„Mindig örülünk, ha az anyagaink, videóink sokaknak tetszenek, és terjesztenék is azt, azonban ennek a jogszerű módja a sajtóban a teljes azonnalis videó beágyazása, vagy a közösségi médiában az eredeti linkkel való megosztása, nem pedig részletek kivágása és külön feltöltése más felületekre”

írja az Azonnali.hu a videója ellopása kapcsán.

A híroldal továbbá azt is írja, hogy felkeresték a videót felhasználó oldalt, akik belátták, hogy jogsértést követtek el, de „nemzeti ügynek” érezték, hogy a videó terjedjen, ezért a videót lerövidítve, a félperces románozós részt felhasználták belőle.

A szerkesztett verziót itt tekinthetik meg:

Azóta másfél év telt el és az Azonnali által kezdeményezett nyomozást nemrégiben felfüggesztette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, pedig kiderítették, hogy a névtelen Facebook-oldal mögött a [email protected] cím áll:

„Az Elég nevű Facebook-oldalhoz kapcsolt e-mail cím a [email protected], amely az internetes keresőprogram találati listája alapján a Fidesz Központi Hivatalához tartozik, mely a 1062 Budapest, Lendvay utca 28. szám alatt működik” – idézi a NAV-ot az Azonnali.

A problémás Facebook-oldalt egyébként már több mint 153 ezren követik, szlogenjük: ELÉG a baloldal hazugságaiból! Tartalmaikban a baloldalt, „migránsokat”, de már a brüsszeli vakcinabeszerzést is célkeresztbe állítják.

,,Az ELÉG-nek fontos szerepe van a Fidesz virtuális hadseregének munkájában is, amelynek részleteit 2018-ban mutattuk be. A választások előtt egy évvel minden képviselőnek és jelöltnek delegálnia kellett egy-egy „virtuális munkatársat”, akiket többnyire fideszes mémek terjesztésével bíztak meg”

– ezt már a 444.hu írja.

Több példát is mutattak arra, hogy az oldal a kormány üzeneteit visszhangozza. Van Gyurcsányozás, Bajnaizás, rendőrterrorozás, és mindaz, amit a Fidesztől is rendszeresen hallani.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Fotókredit: Az Elég Facebook-oldal borítóképe is árulkodik a tartalmakról. Fotó: Elég Facebook-oldal.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások