fbpx
gyűrű

Az ujjaink mérete nem állandó (x)

Megvettétek a karikagyűrűt, de amikor felpróbálnád, arra eszmélsz, hogy nem igazán tudod felhúzni az ujjadra? Nem kell megijedni, ez egy teljesen természetes folyamat, hiszen a testünk állandóan változik, így a folyadékháztartásunk is nagyban befolyásolja a gyűrűviselést. Nem véletlen, hogy a hidegben inkább leesik az ujjunkról, míg melegben szinte le sem lehet húzni. De akkor mikor érdemes karikagyűrűt választani?

Ha túlságosan kicsinek tűnik…

Te is tapasztaltad már, hogy nyáron jóval nehezebb levenni a karikagyűrűt, ami máskor gond nélkül fel-le jár az ujjadon? Nem meglepő ez a dolog, hiszen a szervezetünk folyamatosan változik, így ez a folyamat is tökéletesen érthető.

Az időjárásra reagálva a testünk próbálja megtartani az állandó hőmérsékletét, így a nagy melegben mindent elkövet, hogy ne hevüljön túl. Ebben az időszakban az erek kitágulnak, és a szövetekbe is fokozott mennyiségű folyadék jut. Ennek köszönhetően az ujjaink megduzzadnak, ami jellemzően oda vezet, hogy a gyűrűk bevágnak a húsba, és nehezen mozognak.

karikagyűrű

Sokan nem is gondolják, hogy a gyűrűméretünk egy nap akár 2-3 méretet is képes változni, annak függvényében, hogy éppen mi vesz körül, és a testünk hogyan reagál. Éppen ezért a testünk vízháztartása állandóan változik, aminek következében okozhat problémát az ékszerek hordása.

Még egy apróságot is jelezhet, hogy nem tudod felhúzni a gyűrűd, mégpedig azt, hogy talán várandós vagy. Ha tervezitek a babaprojektet, akkor ne csodálkozz, ha ezt tapasztalod, és nyugodtan gyanakodj arra, hogy már nem vagy egyedül a testedben.

Ha túl nagy lesz

A másik véglet, hogy az addig tökéletesen illeszkedő karikagyűrű egyszer csak túl naggyá válik. Ilyenkor könnyen mozog, forog, így fel-le is könnyen húzható. Ilyenkor érdemes vigyázni, mert sokkal könnyebb elhagyni a karikagyűrűt, ami pótolhatatlan veszteség mindenki számára.

Hidegben éppen ellentétesen működik az érhálózat, mint melegben, így az erek összeszűkülnek, és a szövetekből is távozik egy kis folyadék. Sőt, akkor légy a legelővigyázatosabb, amikor mondjuk hirtelen hőmérséklet-változásnak vagy kitéve, mert akár az utcán is lecsúszhat az ujjadról a gyűrűd.

Persze a méretbeli változást okozhatja fogyás is, hiszen ebben az esetben is jócskán más lesz az ujjak mérete. Tehát ha az esküvődig még le szeretnél adni pár kilót, akkor mindenképp olyan karikagyűrűt válassz, amit később lehet szűkíteni, vagy éppenséggel ebben az esetben érdemes inkább egy kicsit később kiválasztani az ékszert.

Nem tudod még, hogy melyik karikagyűrű az, ami leginkább illene hozzátok? Ne habozz, keresd a karikagyuru.hu-t, és bizonyosodj meg arról, hogy a kínálat végtelen, és nektek csak rá kell szánni egy kis időt a válogatásra.

(X) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások