fbpx
BBC

A brit miniszterelnök volt tanácsadóját jelölik a BBC új elnökének

Richard Sharp várhatóan februárban veszi át új posztját.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Szerdán kiszivárgott, hogy Richard Sharp, Boris Johnson miniszterelnök egykori tanácsadója és a Royal Academy of the Arts intézet volt igazgatója lehet a BBC következő elnöke – írja a The Guardian.

Sharp korábban bankárként dolgozott a Goldman Sachs nevű befektetési banknál, ahol a jelenlegi brit kincstári kancellár, Rishi Sunak főnöke majd tanácsadója volt.

richard sharp bbc
Richard Sharp, a BBC új elnöke
Fotó: BBC

Oliver Dowden, a brit kultúráért felelős miniszter is megerősítette, hogy Sharp a kormány által preferált jelölt, de hozzátette, hogy a kinevezést hivatalosan a királynő fogja megtenni.

„A BBC a brit kulturális élet szíve, és nagyon megtisztelő az ajánlat, hogy én segíthetek átvezetni a történelem következő szakaszába” − nyilatkozta Sharp a felkérés kapcsán.

A posztot februártól fogja betölteni, Sir David Clementi eddigi elnököt váltva. Feladatai között szerepelni fog a vállalat stratégiai irányítása, a nyilvánossággal szembeni kötelességeik megtartása és a BBC függetlenségének védelme.

Karantén tv

A Variety értesülései szerint a BBC január 11-től új,  tananyag központú műsorokat is indít a CBBC-n (Childrens’s BBC) általános iskolások számára, hogy segítséget nyújtsanak nekik a harmadik karanténidőszak alatti tanulásban.

A középiskolások számára a BBC Two csatornán hetente két alkalommal lesznek oktató műsorok.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: BBC Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!