fbpx
Vimeo

Önállósodik a Vimeo videómegosztó

A Vimeo sok streamingszolgáltatóhoz hasonlóan nagyívű fellendülést tapasztalt a koronavírus-járvány okozta karantén miatt. Most az is kiderült, hogy 2021-től önálló cégként folytatja működését.

A Vimeo önálló vállalkozássá nőtte ki magát, és a videószolgáltatót tulajdonló IAC arra számít, hogy 2021 második negyedévében megvalósul a két cég különválása. Az IAC-nél a vállalatból való kiválást azzal indokolják, hogy szerintük a jövőben ezzel a lépéssel eredményesebben tud majd fejlődni a Vimeo – írja a theverge.com.

„Itt az ideje, hogy a Vimeo széttárja a szárnyait, és nagyszerű független nyilvános társasággá váljon”

– közölte Joey Levin, Az IAC vezérigazgatója a vállalat közleményében.

A Vimeo videómegosztó oldal egyébként 2004-ben tűnt fel először, és habár máig nem olyan népszerű mint a YouTube, de fizetős szolgáltatásként több egyedi funkciót is nyújt. Az előfizetők számára az oldalon többek között lehetőség nyílik arra, hogy személyre szabott videólejátszó segítségével nézzenek filmeket, vagy hogy jelszavakkal védjék a videóikat. Továbbá a Vimeo révén a felhasználók létre tudnak hozni egy egyéni weboldalt, amelyet aztán összepárosíthatnak a Google Analytics szolgáltatással, és így több személy tud kezelni egy fiókot.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások