fbpx
stressz

Stressz a családban – az új forrásokról (x)

A stressz nem hajlamos válogatni, így még a jól működő családokon belül is felütheti a fejét, annak minden tagjánál más okból.

A vírushelyzet ilyen szempontból is komoly próbatétel elé állítja a szülőket és gyerekeket egyaránt.

Az új körülmények új súrlódási pontokkal és stresszhelyzetekkel járhatnak.

 A családi összetartás ezekben az időkben még fontosabb
A családi összetartás ezekben az időkben még fontosabb

Generációs stresszforrások

A stresszről és szorongásról alapvetően elmondható, hogy nem kötődik igazán korhoz. Minden generációnak megvannak a maguk stresszforrásai, melyekkel szinte naponta találkozhatnak. Embere válogatja, hogy ki mennyire fogékony rá, milyen szinten viselik meg az ezt kiváltó körülmények, de az szinte biztos, hogy valamilyen szinte mindenki érintett.

Ezek a stresszforrások életkortól és élethelyzettől függően eltérhetnek. Egy iskolás például teljesen más napi problémákkal szembesül, mint egy dolgozó felnőtt, vagy épp az idősebb korosztály aggodalmai is teljesen mások, mint fiatalabb embertársaiké. Legyen szó akár a lecke miatti aggódásról, a megfelelési kényszerről, a munkahelyi stressztől, vagy akár a kapunyitási/kapuzárási pánikról, a szorongás gyakorlatilag minden generációra ott leselkedik.

Új helyzet, új viszályok

A stressz erre vonatkozó vizsgálata talán egy olyan mikroközösségben a leghatékonyabb, amilyen egy család is. Szülők és gyerekek különböző módokon, de szembesülnek a stresszel otthonukban és azon kívül is. A gyereknevelés, a megfelelő életszínvonal biztosítása és a saját társas kapcsolataik karbantartása a szülők terhe, míg a gyermekkori stressz leginkább az iskolai közeghez köthető.

Egy felnőtt számára nyilván bagatellnek tűnhetnek a gyermeki problémák, ahogy egy gyerek sem képes még átérezni a szülői problémákat, de ettől egyiket sem lehet kevésbé erős stresszforrásként kezelni. A vírushelyzet tovább nehezíti ezt, hiszen az iskoláskorú gyermekek otthonról kényszerülnek tanulni. Ennek megvannak a különböző technikai és fegyelmezettségi problémái, ám még fontosabb, hogy hosszú távon nekik is megterhelő, hogy életükből kikerül az iskolatársakkal való személyes találkozás.

Szülői oldalról pedig szintén ehhez köthető egy nehezen megoldható feladat, egy jelentős stresszforrás, mégpedig az, hogy a gyerekek felügyelete hogyan oldható meg munka mellett. A vírus első hulláma a szabadságok nagy részét elkoptatta, így az otthonlét komoly akadályokba ütközhet, a bevételekre ugyanakkor szükség van. Egy ilyen helyzet a felgyülemlő stressz melegágya.

Távoktatás
A távoktatás sokszor nehezen megoldható feladat

Természetes higgadtság

A legfontosabb az, hogy ne hagyjuk, hogy a stressz vegye át az uralmat mindennapjaink felett. Igyekezzünk mindig higgadtan és nyugodtan átgondolni az adott új helyzeteket és a lehető legjobb megoldást megtalálni rá. Higgadtságunk megőrzéséhez különböző természetes készítményekkel is hozzájárulhatunk, amilyeneket például a Cibdol weboldalán is megtalálunk.

A CBD tartalmú készítmények napjaink egyik leginkább feltörekvő nyugtató hatású készítményei, melyekkel teljesen természetesen módon tudjuk oldani a mindennapi stresszt. A Cibdol termékei tálcán kínálják a nyugalmat. Egy ilyen időszakban pedig a nyugalmunk megőrzése fontosabb, mint valaha, mely szülők és gyerekek közös érdeke.

(x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások