fbpx
DIGI Szegeden

Napok óta akadozik a DIGI vezetékes internetszolgáltatása

Több napja panaszkodtak az ügyfelek az ország legkülönfélébb pontjairól, most a szolgáltató is elismerte, gond van.

Facebook-oldalán és honlapján is elismerte a DIGI péntek késő este, hogy központi probléma miatt jelenleg egyes ügyfeleinél hiba észlelhető a vezetékes internetszolgáltatásban.

A DIGI azt írja, szakemberei dolgoznak a hiba megoldásán és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szolgáltatás mielőbb helyreálljon.

A vállalat türelmet kér.

Facebookjukon azt is írják:

„az egyidejű, extrém mértékű hálózatterhelés okozza” a műszaki problémát.

A leállás érdekessége, hogy a Media1 információi szerint a DIGI ügyfelei napok óta reklamáltak, hogy gond van a szolgáltatással, ám a szolgáltató többek elmondása szerint egyszerűen „lepattintotta” őket azzal, hogy nincs is probléma. Szegedtől Debrecenig, Szolnokon át, többen jelezték a problémát korábban, és DIGI-s Facebook-csoportokban is sokan írtak emiatt. Sokaknak problémájuk volt a DIGI telefonos ügyfélszolgálatának elérhetőségével is, ahol bejelenteni sem tudták a hibát.

A Budapest Internet Exchange (BIX) (a hazai internetes hálózat egyik fontos csomópontjának) adatforgalmában is érezhető volt az  internetes forgalom alakulásán a probléma.

A leállás különösen azért probléma, mivel sokan a COVID-19 járvány miatt a szokottnál is jobban ki vannak téve annak, hogy van-e internetkapcsolatuk. A koronavírus helyzet miatt a kapcsolattartás, az ügyintézés, a bevásárlás, a tanulás és a munka terepe is az internet, így ha a DIGI nem képes üzembiztosan szolgáltatni, az a szokottnál is nagyobb problémákat okoz előfizetői körében.

Olvasónk, Balázs küldte az alábbi képet a Budapest Internet Exchange adatforgalmáról, ahol látványosan látszik, hogy már napok óta probléma van a szolgáltatónál.

Egyes olvasóink azt jelezték, megpróbálták az internetes oldalak IP-címének feloldására szolgáló DNS-szervert átállítani manuálisan a Google vagy a Cloudflare nyilvános DNS-szerverére (a Google DNS-címe például 8.8.8.8 ), ami némi javulást hozott számukra, de vannak olyanok is, akiknek ez sem jelentett megoldást.

A DIGI és a BIX adatforgalma
A DIGI és a BIX adatforgalma

További hírek találhatók a Media1-en! Feliratkozhat RSS-csatornánkra, Facebook-oldalunkra és hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.

Borító: DIGI ügyfélszolgálat Szegeden.  Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások