fbpx
földmunka kotrógéppel

Egy jó minikotróval gyerekjáték a földmunkák elvégzése (x)

Hogyan segítheti egy korszerű minikotró abban, hogy a különféle földmunkák elvégzése lehetőség szerint minél kényelmesebben és hatékonyabban valósuljon meg? A cikkben ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni.

Megnézzük azt, hogy egész pontosan melyik típusú földmunkáknál tudnak leginkább érvényesülni a modern minikotrók előnyei. Emellett pedig azt is megvilágítjuk, hogy egy modern minikotró mennyiben segíti a gépkezelő számára a minél kényelmesebb és eredményesebb munkát.

Ha kis helyen kell földmunkát kivitelezni, jöhet a minikotró

Nem tanácsos egy nagyobb kotró-rakodóval nekirontani azoknak a munkáknak, ahol a rendelkezésre álló hely igencsak szűkös erőforrás. Hiába ugyanis a nagyobb teljesítmény és a méretes kanál, ha a munka kész kínszenvedéssel ér fel.

Egy modern minikotróval viszont úgy mehet a különféle földmunkák elvégzése, akár a karikacsapás. Ráadásul még akkor is gyerekjáték lesz boldogulni, ha szűk helyeken kell forgolódni. Ha ez nem lenne elég, akkor a modern minikotróknál az erőtartalékra sem lehet semmiféle panasz.

Tipikus földmunkák, amikhez a minikotrónál alkalmasabb gépet nehezen találnánk

Alapot kiszedni, tűpontosan kiásni egy árkot, vagy maradéktalanul felszedni a cserére szoruló járda régi és kopott betonborítását. Csupa olyan munkatípus, aminek a hibátlan elvégzése ujjgyakorlat egy korszerű minikotró segítségével.

De akadnak még bőven olyan földmunkatípusok, amikhez a minikotró tökéletesen alkalmas. Plusz akkor is jöhet a minikotró, ha meg kell bontani a régi és rossz útburkolatot, vagy el kell simítani és egyengetni a földréteget.

Mindezek mellett a kőpor, a homok vagy a tőzeg leterítéséhez vagy akár egy-egy oszlop helyének a kiásásához is egész bátran be lehet vetni a korszerű minikotrókat. Nyugodtan ki lehet tehát jelenteni, hogy egészen sokféle feladatra alkalmas, multifunkcionális gépekről beszélünk.

Ezt tudja egy korszerű minikotró, amivel bátran neki lehet állni a földmunkáknak

Egy modern minikotrónál nem szabad, hogy a viszonylag kisebb méretek megtévesszenek. Amilyen kicsi, olyan komoly erőtartalékokkal bíró gépekről van szó. Egész bátran neki lehet veselkedni tehát a komolyabb erőpróbát jelentő feladatoknak.

Ráadásul a mai modern minikotrók ezt a masszív teljesítményt úgy képesek hozni, hogy közben nem eszik meg üzemanyagban a bevételünk nagy részét. Nem beszélve arról, hogy a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás környezetvédelmi szempontból is roppant hasznos.

Emellett az sem mellékes, hogy egy korszerű minikotróban dolgozva a gépkezelőnek egészen könnyű dolga van. Kényelmesen el lehet férni a kabinban, minden kar és eszköz kézre áll, a munkaterületre pedig kényelmesen rá lehet látni. Vagyis a feltételek tökéletesen adottak a minél hatékonyabban kivitelezett földmunkához.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások