fbpx
víztisztító

Víztisztítás kényelmesen az ön otthonában is (x)

Az otthoni víztisztítás hazánkban is egyre elterjedtebb. Ezen nem kell meglepődni, hiszen a tisztított víznek megszámlálhatatlan előnye van a sima csapvízzel és a bolti ásványvízzel szemben is.

A házi víztisztító használatával Ön is egészséges, tiszta vizet önthet a poharába anélkül, hogy ki kéne mozdulnia otthona kényelméből.

Miért szükséges az ivóvíz tisztítása?

Ma már köztudott tény, hogy sajnos a csapvízben is több kedvezőtlen hatású, szennyező anyag található meg, amik szabad szemmel nem láthatók. Természetesen vannak olyan anyagok is, amik jelenléte észrevehető a vízben, így például a klórozás vagy a vasazás a látvány mellett szaglással és ízérzékeléssel is beazonosítható. Sok olyan problémás elem van azonban, ami nem érzékelhető, mégis benne van az ivóvízben.

Elég csak belegondolni, hogy hányszor kellett tisztítani a kávéfőzőt, mert eltömődtek a vékony csövek a vízkőtől. A fürdőszobában a csempe is sokszor csíkos lesz tőle. Ez csak két egyszerű példa a több száz bizonyíték közül, melyek mind-mind azt tanúsítják, hogy bizony van még mit javítani az ivóvíz minőségén.

Szerencsére otthoni víztisztító és zuhanyszűrő használatával biztosítható a tiszta víz mind fogyasztáshoz, mind tisztálkodáshoz.

Az otthoni víztisztítás okai

Sajnos a csapvízbe számtalan, az egészségre ártalmas, kedvezőtlen hatású anyag is bekerülhet. Ilyen anyagok többek között: növényvédő szerek, szennyvízbe kerülő gyógyszer, hormonmaradványok, kőolajszármazékok, nehézfémek, gombák, vírusok.

Habár a csapvíz Magyarországon iható, és szigorúan ellenőrzik az összetételét, ami elvileg garantálja, hogy minden egészségre ártalmas anyag a határérték alatt szerepelhet csak benne, ez önmagában még nem megnyugtató. Biztosak vagyunk benne, hogy Ön sem szeretne akár csak egy töredéknyit sem ezekből a káros anyagokból a szervezetébe juttatni: egy kis ólom, arzén, nitrát, hormonok.

A megfelelő házi víztisztítóval Ön is tiszta vizet önthet a pohárba

Az otthoni csapvíz tisztítása lényeges feladat. Fontos ugyanakkor, hogy személyre szabottan kerüljön kiválasztásra a megfelelő házi víztisztító, hogy az mindenben megfeleljen az Ön igényeinek. Rengeteg lehetőség közül lehet választani.

Jogosan merülhet fel Önben is a kérdés, hogy elég-e egy vízszűrő kancsó, vagy jobb lenne-e a csapra szerelhető megoldás, esetleg egy nagyobb kapacitású vízszűrő berendezést kellene vásárolnia? Megfelelő lehet az egyszerűbb modell vagy egy komplex víztisztító rendszerre lesz szüksége?

A kérdések megválaszolásához alapvetően egyetlen mérésre lesz szüksége, amivel megnézi, mennyi a háztartásának a napi vízfogyasztása, illetve ebből mennyi vizet szeretne tisztított formában megkapni.

Értelemszerűen ha arra van igénye, hogy a napi ajánlott vízmennyiséget elkortyolgassa, akkor a házi víztisztító kancsó is tökéletes választás, azonban ha nagyobb vízmennyiségben gondolkodik, pl.: főzéshez is tisztított vizet használna, akkor mindenképpen a komplexebb víztisztító berendezés választása a célszerű.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások