fbpx
Újságmúzeum

Kinyitott az online Újságmúzeum

Az oldalon lévő tartalmak köre folyamatosan bővül, de már így is hatalmas kincsestárról van szó.

Elindította hivatalos weboldalát az Újságmúzeum, így már nem csak a 146 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalán érhetők el a médium által közzétett tartalmak – tudta meg a Media1 Sal Endrétől, az Újságmúzeum alapítójától.

Az Újságmúzeum egy igazi kincsestár, mely régi újságok feldolgozásával hoz vissza sokszor elfeledett, ám annál érdekesebb történeteket. Az új honlapon az érdeklődők egy helyen találják meg a korábbi írásokat.

A tartalmak folyamatosan bővülnek. Az olvasók egyebek mellett olyan kulturális témák között böngészhetnek mint például a színésznők, a színészek, a századelős sztorik vagy a túlvilági levelek.

Ahogyan arról a Media1 is beszámolt, tavaly tavasszal a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) védnöksége mellett az Újságmúzeum Kérek egy hírlapot! címmel elsőként nyitott offline magyarországi sajtótörténeti kiállítást, amelynek helyszíne akkor Pécel volt. Az egyik legnagyobb magyarországi gyűjteményből összehozott tárlat sorra vette a nagy magyar történelmi eseményeket (1848, világháborúk, 1956, űrutazás, magyar sportsikerek), majd korabeli lapok segítségével emlékezett meg a magyar történelem meghatározó személyeiről és a sajtómunkás elődökről. Bár a péceli kiállítási helyszín nem látogatható, és jelenleg az Újságmúzeumnak utazótárlata van, mely legutóbb Baktalórántházán volt fellelhető, így a koronavírus-karantén alatt különösen is praktikus egy ilyen online kincsestár, ami a www.ujsagmuzeum.hu címen érhető el.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások