fbpx
ételfutár

Hogyan válassz ebédfutárt? (x)

Manapság a rohanó életvitel mellett egyre kevesebb embernek van arra ideje, hogy minden nap a konyhában szorgoskodjon. A bevásárlás, a főzés, a mosogatás rengeteg értékes percet elvesz a szabadidőből, ezért nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek a különböző ételkiszállító cégek. (x)
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Hisz nincs is annál egyszerűbb, mint amikor házhoz hozzák az elkészült finomságokat, amelyek 3-5 perc melegítés után máris fogyaszthatóak, és alig van utánuk mosogatnivaló. Persze a kínálat nagy, a bőség zavarában pedig nem egyszerű a választás. Most azonban adunk néhány szempontot, amik alapján könnyebb a döntés.

Fejlett weboldal, széles választék

Már elmúltak azok az idők, amikor a futárnak kellett leadni a beikszelgetett étlapot, és nála kellet kifizetni a rendelést. Manapság, mint annyi mindent, az ételrendelést is elintézhetjük az interneten.

Minden magára valamit is adó cégnek van saját weboldala, ahol ízlésesen, áttekinthetően és érthetően van feltüntetve a menüsor. A megjelenés ideális esetben nem giccses, de azért nem is túlságosan puritán.

A nagyobb, országos hálózattal rendelkező ételfutároknál naponta 20-30 különféle étel közül is választhatunk, így akár a család minden tagja mást rendelhet magának.

Plusz pont, ha esetleg fotók is vannak az ételekről, de ezek csak akkor hitelesek, ha a dobozban lefényképezve szerepelnek, nem pedig egy tányéron, feldíszítve tálalva. Te úgyis az előbbi formában kapod meg.

Kedvezmények, kényelmi funkciók

Ha nem szeretnél a készpénzes fizetéssel vacakolni a futárnál, akkor olyan céget válassz, ahol a weboldalon van lehetőség bankkártyás fizetésre is. Így csak átveszed a dobozt, és le is van tudva a dolog, sőt: még figyelned sem kell a futárt, ha meg tudsz vele egyezni abban, hogy csak tegye le az ajtó elé a rendelésedet. Ez a mostani, járványos időszakban különösen célszerű.

Némely ebédfutárnál csak egész heti rendelést lehet leadni, sok cégnél azonban akár egyetlen napra is rendelhetsz. De figyelj oda arra, hogyha a szállításért külön nem is fizetsz, viszont szinte mindenhol van napi minimális rendelési érték.

Illetve olyan opció is előfordulhat, hogy bizonyos összegű vásárlás felett kedvezményt vagy ajándék desszertet kapsz. Ezeket érdemes kihasználni.

Szállítás, fogyasztás

Ideális esetben az ételfutár minden nap nagyjából azonos időpontban érkezik, persze apróbb eltérések lehetnek. Az átvételkor figyeld meg, hogy honnan szedi elő a dobozt. Csak simán be van téve a hátsó ülésre vagy a raktérbe, esetleg egy direkt erre a célra használatos, a Gasztronagykernél is kapható thermoládából emeli ki? Ez utóbbi esetben biztos lehetsz benne, hogy a szállítás során nem romlott az étel minősége.

gasztronagyker thermoláda

Elérkeztünk a legsarkalatosabb ponthoz, az étel ízéhez. Ez az, amit igazán nehéz objektíven megítélni, hiszen ami neked ízlik, az lehet, hogy másnak ehetetlen, és fordítva. Mindenesetre ha nem vagy elégedett, akkor legközelebb próbálj ki egy másik céget.

(X) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette.

Borító Kai Pilger / Unsplash
Szóljon hozzá!