fbpx
penész

Penészmentesítés hatékonyan! (x)

Nagyon kellemetlen, ha penész jelenik meg a falakon, pedig a penész nem válogat, bárkinél kialakulhat.

Szerencsére van ellene megoldás, de a legjobb az, ha megszüntetjük a kialakulása hátterében lévő okokat, mint a magas páratartalmat. Röviden összefoglaltuk, hogy milyen penészmentesítő készüléket lehet alkalmazni!

Miért alakul ki a penész?

A penész kialakulásának hátterében a magas levegőnedvesség áll: a nagy páratartalom miatt lecsapódó pára vizessé teszi a falakat, és az összes berendezési tárgyat, ez a nedvesség pedig a penészgomba elszaporodásának a melegágya. De nem csak a penész kialakulása jár magas párával, az atkák és más kórokozók is megjelenhetnek, amik nagy egészségügyi kockázatot jelentenek az ottlakókra.

Ezt okozza a penész

A penész már ránézésre is esztétikai probléma, ami akár a frissen festett falon is megjelenhet, a magas páratartalom esetén azt sem kíméli. Azonkívül, hogy nyilván rosszul mutat a falon, egészségünkre is veszélyes, légúti megbetegedések okozója lehet, ezért eltüntetése minél hamarabb javasolt. Megoldás létezik, mutatjuk, mit lehet tenni ellene!

Mi a megoldás?

Sokaknál az első lépés a vegyszeres eltüntetés vagy valamilyen házi praktika szerint készült szerrel való súrolás. Ezekkel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen ha nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, könnyedén probléma léphet fel. Végleges megoldást a penészmentesítés gépi módja jelenti, ami valamilyen páramentesítő készülék igénybevétele.

légtisztító

A páramentesítő berendezés kiválasztásának szempontjai

Manapság számos páramentesítő készülék érhető el a piacon, az Airfresh webáruháznál különösen nagy választék vár ránk. Érdemes náluk vásárolni, hiszen a Trotec és Aktobis német klímatechnikai gyártók készülékeit értékesítik, amik igazán megbízható márkának számítanak. Páramentesítők, modern légtisztítók, klímaberendezések nagy választéka várja a vásárlókat.

A legtöbb ilyen gép esetében nagyon fontos tudni, hogy mekkora m2-en tervezzük a készüléket használni, mivel a berendezések bizonyos területen tudnak hatékonyan működni. Egy kis teljesítményű gép nagy helyiségben biztosan nem lesz hatékony, ahogy fordítva sem. A termékleírások mindig tartalmazzák ezt az információt. A penészmentesítés utolsó lépése lehet a gép bekapcsolása, de hosszú távon jó, ha folyamatosan használjuk, hogy ne kelljen még egyszer a penész okozta problémákkal szembesülni.

A gépek sok esetben már annyira okosak, hogy érzékelik, ha magas a páratartalom, és automatikusan működésbe lépnek. Ha pedig elérték a kívánt állapotot, kikapcsolnak, tehát igazán energiagazdaságosak is, nem fogja a használatuk jelentősen megnövelni a villanyszámla értékét.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások