fbpx
üzlet, cég, tárgyalás, megegyezés

Okok egy vállalkozás eladására (x)

Mikor érdemes eladni a cégünket? A cégeladás időszerűvé válása optimális esetben akkor érkezik el, amikor az iparág a lehető legjobban megy. Ennek nem más a magyarázata, minthogy a befektetők csakis a jól működő vállalkozások, cégek iránt mutatnak érdeklődést. A cikkben több olyan pozitív okot is felsorolunk, amikor szükség lehet a cég eladására.

A logoszcegcsoport.hu a segítségünkre lehet, amennyiben cégeladáson törjük a fejünket. A LOGOSZ Cégcsoport nem csak a cégeladásban, hanem másban is a segítségünkre lehet. A szolgáltatásaik közé tartozik a székhelyszolgáltatás, a cégalapítás, a cégmódosítás, a cég adásvétel és a bélyegzőkészítés Budapesten és vidéken egyaránt.

A LOGOSZ Cégcsoport szerint a cég eladása akkor ideális, ha a cég vezetője, a cég növekedését nem tudja finanszírozni és ezért van szüksége a pénzre. Azonban más okai is lehetnek egy cég eladásának.

Az egyik ok a nyugdíjazás

Az egyik ok a cég eladására az, ha az ügyvezető nyugdíjba vonul, és a nyugdíjas éveit nyugodtan szeretné tölteni, azaz nem kívánja senkire sem átruházni a vállalkozását, hiszen akkor óhatatlanul is sokat járnának a gondolatai a cég körül és aggódna is a cég jövője miatt.

Ez nem történhet meg, ha olyasvalakinek adja el a céget, akit nem ismer. Ráadásul a cégért kapott pénzt önmagára tudja költeni, fordítani a nyugdíjas évek alatt.

Személyes okok miatt

Egy jól működő céget személyes okok miatt is el lehet adni. Amennyiben a cégvezető más életet szeretne, nem akar a jövőben minden egyes nap a cég ügyes bajos dolgaival foglalkozni, nem szeretné, hogy reggel a céggel kapcsolatos dolgok foglalkoztassák, és este sem akar többé céges ügyekről hallani, azaz életmódot szeretne váltani, egészen mást szeretne a jövőben csinálni, akkor ez is egy nyomós ok a cég eladására.

Még akkor is, ha ez a cég nagy profitot termel. Sőt, ekkor a legkedvezőbb meghirdetni és potenciális jelentkezőket keresni.

Költözés miatt

Sokan a költözés miatt döntenek úgy, hogy eladják a jól működő cégüket. Ilyenkor hosszas megfontolás előzi meg a cég meghirdetését, hiszen ki akarna megválni egy olyan cégtől, amely jó kis hasznot termel?

Azonban, ha valaki az ország másik pontjára költözködik, akkor már nem is lenne olyan nagy a nyereség, hiszen egy jól működő vállalkozás igényli és megkívánja a vezetőjének a jelenlétét, viszont az ingázás nem csak költséges, de a boldog családi élet rovására is mehet.

Az érdeklődési kör változása miatt

A cég eladásának egyszerű, banális oka is lehet. Elképzelhető, hogy a vállalkozó kinőtte az adott vállalkozást, már nem nyújt számára kihívást, vagy egész egyszerűen egy teljesen más területen szeretné magát kipróbálni.

Ez is egy pozitív ok, hiszen nem azért szeretne a vállalkozásától megválni a tulajdonos, mert a cég nem termel profitot, hanem egy olyan céget szeretne alapítani, ami merőben más a jelenleginél és általában ezek a vállalkozók abban is reménykednek, hogy az új cég még több bevételt termel majd a jövőben.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások