Átvette a BBC Goodfood és a Príma Konyha című gasztronómai magazinokat az IQ Press Kft. – erről a médiavállalat tájékoztatta a Media1-et ma, kedden.
Az IQ Press közölte: ki akarja használni a meglévő gasztrolapjaival – Praktika Konyha, Diana receptek, Diana Receptek Special, valamint a prémium minőségű Olive (Gasztro bookazine) – meglévő szinergiákat, illetve tovább kíván erősíti a gasztro témájú nyomtatott lapok piacán.
A kiadó a BBC Goodfood és a Príma Konyha Facebook-oldalait és weboldalait is átvette. Bőcs András, a kiadó ügyvezetője elmondta:
„A BBC Goodfood és a Príma Konyha érkezésével az IQ Press nem titkolt szándéka a gasztro magazinok olvasói és hirdetői piacán egyaránt kiemelkedő pozíció megszerzése. Az új portfólióval az olvasók széles körének tudunk gasztro tartalmat kínálni, a klasszikus, magyaros receptektől kezdve, a nemzetközi konyhán át egészen a speciális mentes, vagy kalóriaszegény tartalmakig. A változatos tematikával, a hatalmas eléréssel, és kedvező csomagajánlatainkkal kisebb és nagyobb hirdetőket egyaránt ki tudunk szolgálni, de igény szerint egy-egy szűkebb célcsoport is kiválóan megcélozható, köszönhetően az online és offline mixnek.”
Palcsek Zsuzsanna, az IQ Press kft. portfólióvezetője hozzátette:
„A zökkenőmentes fúzió után felállítottuk a kiadó gasztro stábját, amellyel azonnal belekezdtünk mindkét magazin arculati és tartalmi megújításába. Célunk, hogy az olvasók és hirdető partnereink egyaránt hiteles és minőségi tartalmat kapjanak, modern és friss layouttal online és offline egyaránt.”
A BBC Goodfood főszerkesztőt is váltott, aki Nimila Ági lett. Nimila Ági korábban öt éven át már volt a magazin főszerkesztője. Neve számos gasztronómiai témájú könyv szerkesztőjeként, szerzőjeként és fordítójaként is ismert. Online szakmai kitérője után tért most vissza a magazin élére.
„Magazinunk a hétköznapok során bevethető megoldásokat, különlegességeket mutat be a magazin, valamint ötleteket nyújt a hétvégi főzésekhez is. Fontos, hogy olyan alapanyagokból főzünk, amelyek a legtöbb közértben megtalálhatóak, hogy a tartalom valóban hasznos és használható legyen az olvasók számára” – mondta a főszerkesztő.

A Príma Konyha húsz éves brand, amelynek készítői a BBC GoodFoodhoz hasonlóan szintén minden megjelenő receptet lefőznek: a Príma Konyha mesterszakácsai megtervezik, majd elkészítik az ételeket, a stáb lefényképezi és véleményezi, szükség esetén korrigálja valamennyi receptet. A magazinban a magyar konyhára jellemző, családias, finom ételek kerülnek a fókuszba. „Küldetésünk egy olyan, kifejezetten egyedi recepttár elkészítése, amely a klasszikus magyar konyha hagyományain alapul” – mondta a magazin főszerkesztője, aki ugyancsak Nimila Ági.

Az IQ Press tájékoztatása szerint a magazin megjelenési gyakorisági nem változik a kiadóváltással, az továbbra is havonta jelenik meg.
Az IQ Press Kft. magyar tulajdonban lévő, piacvezető DIY-, home&garden magazin kiadó és a rejtvénylap piac meghatározó szereplője. Kiadványai között szerepel a Praktika, az Otthon magazin, a BBC Kertvilág az ezekhez tartozó külön kiadványok, az Ötlet Mozaik, valamint a Füles rejtvénylap, a Kis Füles – a gyerekek rejtvénylapja, a Füles junior foglalkoztató füzetek, a KLUB, UHU rejtvénymagazinok és további ötven rejtvénylap, illetve kreatív, kézimunkával kapcsolatos hobbimagazin, bookazine-ok.
További hírek találhatók a Media1-en!