fbpx

Mi a különbség a szilikontömítők egyes típusai között? (x)

Az építkezők és felújítók egyik legkedveltebb eszköze a kinyomópisztolyba töltött szilikontubus, amellyel számos felmerülő problémát meg lehet oldani, illetve sokféle esztétikai hibát ki lehet küszöbölni. Azonban a piacon többféle „sziló” is kapható, amelyek felhasználási területe eltérő lehet, az alábbiakban ezeket a különbségeket mutatjuk be.

Univerzális szilikon

Az ecetsavtartalmú univerzális szilikon – ahogyan neve is mutatja – sokoldalúan felhasználható az építőipar területén. Alkalmas kisebb rések kitöltésére, tömítésre, illetve használható üvegek, fémek, kerámiák és hagyományos építőanyagok összeillesztéséhez egyaránt.

Jellemző rá, hogy kiválóan tapad mind a porózus (tégla, beton, fa), mind a nem porózus anyagokhoz (a már említett fémek, kerámia és üveg). Előnye még a megkötést követően is tartósan megmaradó rugalmassága, amelynek köszönhetően sokáig ellenáll az időjárás viszontagságainak. A széles színválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja az összeillesztendő felületekhez leginkább passzoló árnyalatot.

Használatuk különösen ajánlott még kül- és beltéri hidegburkolatok fugázásához, illetve épületgépészeti berendezések összeillesztéséhez és tömítéséhez.

Szaniter szilikon

A szintén ecetsavtartalmú szaniter szilikonok különösen ideálisak nagyobb nedvességtartalmú helyeken történő használatra, amelyhez hozzájárul a penészesedést és gombásodást gátló összetétele. Az univerzális szilikonhoz hasonlóan kiválóan tapad a leggyakoribb szaniter anyagok mellett (amilyen a kerámia, üveg) a tégla-, beton-, fa- és bizonyos fémfelületekhez is. A műanyagok és bizonyos fémek esetén azonban nem használható, mert ecetsavtartalma kimarhatja őket.

Használata különösen mosdók, mosogatók és egyéb szanitertermékek, továbbá radiátorcsövek, illetve a légkondicionálók egyes elemeinek megfelelő tömítésére ideális.

Neutrális szilikon

A neutrális szilikonok a fentiekhez hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek azzal a különbséggel, hogy kiválóan tapadnak a terméskőhöz, a vakolathoz és a műanyaghoz, ráadásul a fémeket sem korrodálják. Az átlátszó típus különösen alkalmas üvegekhez, hiszen nem hagy foltot, ráadásul az UV sugárzásnak is ellenáll.

prémium univerzális szilikon

Tárolás

A különböző szilikonok jellemzően 310 ml-es műanyag tubusban kaphatók, amelyek használatához minden esetben kinyomópisztolyra van szükség. Ezek általában minden olyan helyen kaphatók, ahol szilikonok forgalmazásával is foglalkoznak. A beszáradás elkerülése érdekében érdemes minden használatot követően a kupakot vagy ragasztószalagot rátekerni. Ezenfelül csupán arra kell figyelni, hogy a tárolás – ahogyan a felhasználás is – 5 fok felett történjen.

Bármelyik típusú szilikonra is lenne szüksége a VasMuszakiBolt.hu webáruházában garantáltan megtalálja.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások