Very Important Planet címlap

Szombat reggel indul a Párbeszéd zöld online portálja, a Very Important Planet

A VIP főszerkesztője Horváth Attila, a Zoom.hu egykori újságírója lesz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Szombat reggel 8 órakor, a thevip.hu címen élesedik a Párbeszéd új zöld online portálja, a Very Important Planet (VIP) – tudta meg a Media1.

A lap főszerkesztője Horváth Attila, a mára megszűnt Zoom.hu egykori újságírója lesz. A Media1 megszerezte a főszerkesztő beköszöntőjét, amiben Horváth Attila úgy fogalmaz: mivel a tiszta kép működésük minden elemére vonatkozik,

„mi sem természetesebb, mint hogy elmondjuk azt is: az újság létrehozásának igénye a Párbeszéd Magyarországért köreiben képződött meg, működésének alapjait pedig a Zöld Terasz Alapítvány biztosítja. Az alapítvány célja, hogy országos szinten segítse a helyi közösségi kezdeményezések megerősödését a jelen és a jövő generációk jogait szem előtt tartó társadalom megteremtése érdekében. Elkötelezett a társadalmi és környezeti igazságosság, a sokszínűség, az átláthatóság, a társadalmi részvétel, a befogadó és nyitott társadalom értékei mellett. Segíti a társadalmi kezdeményezéseket, az értékeivel összhangban álló ügyek nyilvános megjelenítését. Ilyen kezdeményezés a Very Important Planet is.”

Horváth kiemeli: a VIP nem lesz szócső, tevékenységük fókuszában nem az áll majd, hogy politikusok szelektív hulladékgyűjtőt adnak át.

„Arra ott a párt és a politikusok weboldala, közösségimédia-felülete. Nem közlünk kéthetente interjút Párbeszéd-politikussal, és nem a párt Facebook-oldala tematizálja majd híreinket. De az újság annyiban feltétlenül teret ad a Párbeszéddel kapcsolatos cikkeknek, amennyire a párt megkerülhetetlen szereplője a közéletnek. A Párbeszéd adja az ellenzék két legnépszerűbb politikusát; kiemelt szerepe volt az ellenzék – és a zöldpolitika – önkormányzati előmenetelében, benne az általa meghonosított politikai innovációval, az előválasztással. A párt társelnöke Budapest főpolgármestere, miként frakciója is aktív parlamenti munkát végez.”

A Zöld Terasz Alapítvány kuratóriumi elnöke Dr. Csomós Lilla Annamária ügyvéd, aki a Párbeszéd pártalapítványával, a Megújuló Magyarországért Alapítvánnyal is együttműködik.

Frissítés 2020.08.15. 08:51

Mostanra már elérhető az új oldal, a thevip.hu.

Szóljon hozzá!