fbpx
gyertya, gyász, halál

Elhunyt Sumner Redstone

A ViacomCBS médiavállalatot tulajdonló amerikai médiamogul 97 éves volt.

Sumner Redstone amerikai médiamogul haláláról a Redstone médiabirodalmának részeként működő ViacomCBS médiavállalat számolt be szerdán.

Redstone – akiről a méltatások megjegyzik, hogy Murray Rothstein néven született – az amerikai médiavilág és szórakoztatóipar egyik óriása volt.

Sumner Redstone amerikai médiamogul, a ViacomCBS 97 évesen elhunyt tulajdonosa
Sumner Redstone amerikai médiamogul, a ViacomCBS 97 évesen elhunyt tulajdonosa. Fotó: Wikipedia

A bostoni Redstone az édesapja moziüzem-hálózatát fejlesztette tovább több milliárd dolláros média- és filmipari birodalommá. Olyan jelentős cégek vannak családja tulajdonában mint a CBS televízió, a Viacom az MTV-vel, a Nickelodeon, a Paramount Pictures és a Simon & Schuster könyvkiadó.

Neki tulajdonítják a többi között a filmszínházak rendszerének megmentését a multiplex-hálózatok kiépítésével és felfuttatásával az 1960-as években.

Szerdai közleményében Bob Bakish, a ViacoCBS igazgatója briliáns képességű menedzsernek és üzletembernek nevezte Redstone-t, aki „egymaga alakított át egy moziüzem-hálózatból álló családi vállalkozást globális médiaportfolióvá”.

Az MTI felidézte: Redstone kétszer nősült és két gyereke van.

Lánya veszi át a cégügyeket

A médiamogul Shari nevű lánya szerdán már át is vette a vállalatbirodalom teljes irányítását. 2016 óta, amióta apja egészsége és szellemi képességei erősen hanyatlani kezdtek, ő intézte a napi operatív ügyeket.

Shari Redstone szerdán a Variety című szaklapnak küldött közleményében azt hangsúlyozta, hogy apja „nemcsak nagyszerű családi örökséget teremtett, hanem alakítója volt napjaink szórakoztatóiparának is”.

MTI

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások