gyertya, gyász, halál

Elhunyt Sumner Redstone

A ViacomCBS médiavállalatot tulajdonló amerikai médiamogul 97 éves volt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Sumner Redstone amerikai médiamogul haláláról a Redstone médiabirodalmának részeként működő ViacomCBS médiavállalat számolt be szerdán.

Redstone – akiről a méltatások megjegyzik, hogy Murray Rothstein néven született – az amerikai médiavilág és szórakoztatóipar egyik óriása volt.

Sumner Redstone amerikai médiamogul, a ViacomCBS 97 évesen elhunyt tulajdonosa
Sumner Redstone amerikai médiamogul, a ViacomCBS 97 évesen elhunyt tulajdonosa. Fotó: Wikipedia

A bostoni Redstone az édesapja moziüzem-hálózatát fejlesztette tovább több milliárd dolláros média- és filmipari birodalommá. Olyan jelentős cégek vannak családja tulajdonában mint a CBS televízió, a Viacom az MTV-vel, a Nickelodeon, a Paramount Pictures és a Simon & Schuster könyvkiadó.

Neki tulajdonítják a többi között a filmszínházak rendszerének megmentését a multiplex-hálózatok kiépítésével és felfuttatásával az 1960-as években.

Szerdai közleményében Bob Bakish, a ViacoCBS igazgatója briliáns képességű menedzsernek és üzletembernek nevezte Redstone-t, aki „egymaga alakított át egy moziüzem-hálózatból álló családi vállalkozást globális médiaportfolióvá”.

Az MTI felidézte: Redstone kétszer nősült és két gyereke van.

Lánya veszi át a cégügyeket

A médiamogul Shari nevű lánya szerdán már át is vette a vállalatbirodalom teljes irányítását. 2016 óta, amióta apja egészsége és szellemi képességei erősen hanyatlani kezdtek, ő intézte a napi operatív ügyeket.

Shari Redstone szerdán a Variety című szaklapnak küldött közleményében azt hangsúlyozta, hogy apja „nemcsak nagyszerű családi örökséget teremtett, hanem alakítója volt napjaink szórakoztatóiparának is”.

MTI

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!