fbpx
Új Forrás

Nem kaptak állami támogatást, megszűnhet az Új Forrás folyóirat

Az olvasók, szimpatizánsok segítségét kérik.

Nem kapott támogatást a Nemzeti Kulturális Alap idei folyóirat-pályázatán az Új Forrás című folyóirat. Az 51 éves lap szerkesztősége nyílt levelet írt a kurátorokhoz és szimpatizánsokhoz.

Úgy fogalmaznak: nem tudják, nem értik, miért nem kaptak támogatást, a döntést méltánytalannak tartják.

„Úgy gondoljuk (alulírott 51 személy, szerző és szerkesztő), hogy a lap szellemi és technikai színvonalban nem marad el a többi, méltányosan támogatott lap mögött. A kis formátum, az évi tízszeri megjelenés az eddigi lehetőségeink és a praktikum (zsebben elfér) összehangolásának következményei. A vidékiség, a szabad szellem és a függetlenség eddig előnyünkre szolgált. Mindez most megváltozott, 0 Ft támogatást kaptunk az NKA-tól, jóllehet az egyetlen folyamatos, biztos és számottevő forrásunk volt évtizedek óta”

– fogalmaznak, hozzátéve: segítséget és méltányosságot kérnek, hogy az 51 évet megélt nyomtatott lapnak ne kelljen megszűnnie, és teljesen más módon (online) átalakulnia.

„Eddig is minimálverzióból jelentettük meg számainkat évtizedekig, legalább ezt, így szeretnénk folytatni, mert fontos orgánumnak tartjuk lapunkat. A folytonos szellemi izgalmak (tematikus számok-blokkok) mellett mindig vállalkoztunk arra is, hogy a fiatalok által beküldött szépirodalmi anyagokat megszűrjük, és válaszoljunk is azokra. Aki teheti, segítsen, hogy folytatódhasson a nyomtatott megjelenés”

– írják.

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy a koronavírus-világjárvány következményeként a Rockstar Magazin kényszerűen úgy döntött, hogy bizonytalan ideig nem jelenteti  meg a lapot nyomtatásban.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások