fbpx
grillplaza

Az asztali grillsütők új generációja (x)

Nem mindenki van abban a szerencsés helyzetben, hogy egy nagyobb terasz vagy egy kert a rendelkezésére álljon, ahol gond nélkül felállítható egy hagyományos, nagyobb méretű grillkészülék.

Sokan ezért az elektromos grillt választják, hiszen az még a legkisebb lakásokban is elfér, noha a grillezett ételek rajongói nem tartják igazinak az elektromos grillen készült fogásokat. Ugyanakkor nem az elektromos grill az egyetlen, amivel be kell érni a kerttel nem rendelkezőknek, hiszen már megtalálható a piacon a kókuszbrikettel működő asztali grill is.

Az asztali grillek között is vannak különbségek

A faszenes grillsütők töretlen népszerűsége vélhetően a faszénben keresendő, hiszen a faszén füstölése egy olyan extra aromát ad az ételhez, ami semmi mással nem pótolható. Persze vannak a füstös íz elérésére trükkök, mint például a folyékony füst használata, de az ínyencek körében ez ritkán kielégítő opció.

Ugyanakkor egy hagyományos, faszenes tüzelésű grillsütő jellemzően túl nagy helyet foglal ahhoz, hogy kisebb területen könnyű legyen vele a sütögetés, ezért a grillezés szerelmesei kénytelenek alternatív megoldások után kutatni.

Az egyik ilyen megoldás az elektromos asztali grillsütőt jelenti, ami kis mérete miatt akár a konyhában is biztonsággal használható, és a beüzemeléséhez nincs szükség másra, csak egy konnektorra. Azonban az elektromos grill sok előnye ellenére mégsem tekinthető teljes értékű grillsütőnek, hiszen a füstös ízt legfeljebb ízesítés útján lehet az ételre varázsolni.

Ezzel szemben nemrégiben az OFYR piacra dobta a Tabl’O nevű stílusos asztali grillsütőt, ami faszénnel, vagyis egészen pontosan kókuszbrikettel hozható működésbe, tehát magába foglalja a faszenes grillezők legnagyobb előnyét.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az asztali faszenes grillezőnek?

Az OFYR Tabl’O asztali grillező olyan előnyökkel rendelkezik, ami általában nem jellemzi a hagyományos faszenes grillsütőket.

Az egyik ilyen, hogy kompakt méretének és a tüzelőanyagának hála, rendkívül gyorsan felmelegszik, és sokáig tartja a hőt. A kókuszbrikett ugyanis egy olyan fűtőanyag, amely a kókuszdió hulladékából készül, ennek köszönhetően pedig akár 2-3 órán keresztül képes égni, ráadásul nagyon jól termeli a hőt. Nem mellesleg a kókuszbrikett bár füstöl, a füst- és szagkibocsátása mégis minimális, valamint a hulladéktermelése szintén alacsony.

Legnagyobb hátránya ugyanakkor éppen a méretéből adódik, hiszen egy ekkora grillezővel lehetetlen egyszerre nagyobb társaságot kiszolgálni. Persze erre is létezik megoldás, hiszen amennyiben vékony, gyorsan sülő húsokat készítesz rajta, akkor viszonylag nagyobb mennyiség készíthető el rövid idő alatt.

Ha neked is csak minimális hely áll rendelkezésedre, és szeretnél egy ilyen asztali grillsütőt beszerezni, rendeld meg a saját OFYR Tabl’O készülékedet a Grillplaza.hu-tól!

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások