fbpx
A WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert

Michelisz Norbert és a WTCR túraautó-bajnokság a Sport TV-re költözik az M4 Sportról

A FIA WTCR promótere, a Eurosport Events és a Sport TV megállapodásának köszönhetően 2020-tól a túraautó-világkupa – amelynek aktuális bajnoka Michelisz Norbert – új otthonra lel Magyarországon.

A WTCR a megállapodásnak köszönhetően a jelenleg 3 millió 281 ezer 474 háztartásban elérhető, az AMC Networkshöz tartozó Sport TV csatornáin lesz elérhető az állami M4 Sport helyett.  A sportcsatorna kiemelt figyelmet kíván szentelni a szeptemberben induló FIA WTCR-sorozatnak, amely a csatorna reményei szerint ismételten magyar sikerrel zárul majd.

Az autósport globális szakágai közül a WTCR rendelkezik a legtöbb magyar kapcsolattal, hiszen a címvédő Michelisz Norbert mellett Tassi Attila és a Zengő Motorsport is képviseli hazánkat. Ráadásul az aktuális szezon hat versenyhétvégéje között ott van a magyar is, amelyet októberben rendeznek a Hungaroringen, a szlovák verseny pedig Dunaszerdahely közelében lesz.

A szerződés a 2020 és 2021-es szezonról szól, de a Sport TV-nek opciós joga lesz a 2022-es idényre is. Minden futamot élőben sugároz majd, de a Sport1 vagy a Sport2 csatornán az élő közvetítések mellett összefoglalók és kísérőműsorok is láthatók lesznek.

A megállapodás nem kizárólag a WTCR-t érinti, hanem a Eurosport Events elektromos autók számára szervezett Pure ETCR sorozatát is.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy a nézők a Sport TV képernyője előtt szurkolhatnak majd a címvédő Michelisz Norbertnek. Ráadásul egy ilyen óriási presztízzsel rendelkező sorozatban. Az az út, amit Norbi megtett az elmúlt években, példaértékű, és a legnagyobbak közé emelte a világ autósportjában. Bízunk benne, hogy sok örömben lesz részünk a jövőben is, mikor látjuk majd Norbit száguldani a Hyundai-jal. Ne feledkezzünk meg a Zengő Motorsport versenyzőiről vagy Tassi Attiláról sem, ők garantálják, hogy hosszútávon láthatunk majd magyar sikereket a WTCR-ben”

– mondta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

„Ez remek hír a WTCR-nek, illetve a WTCR Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában élő szurkolóinak. Köszönjük az MTVA eddigi támogatását, élveztük az együtt töltött időt. Most már alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk a Sport TV-vel, és hogy a csatornai nézőit akciódús versenyekkel kápráztassuk el. A magyar tehetségek jelenléte óriási áldás a WTCR számára, és a magyar, illetve a szlovák futam miatt is tökéletes partnerei lehetünk egymásnak a Sport TV-vel”

– jelentette ki François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője, a WTCR promótere.

A WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert is megszólalt:

„Örömmel tölt el, hogy a WTCR-t a Sport TV közvetíti a következő években. Címvédőként ez természetesen egy különleges év lesz számomra, és nagyon boldoggá tesz, hogy megoszthatom mindezt azokkal a nézőkkel, akik otthonról követik a versenyeket. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal magyar tehetségeknek segítség, hogy nagyobb jelenlétet kapnak, és hogy jobban megismerhetik őket a szélesebb nézői bázisnak köszönhetően.”

További hírek olvashatók a Media1-en: ha nem akarja elszalasztani a Media1 híreit, érdemes feliratkozni a folyamatosan frissülő RSS-csatornánkra, a napi hírlevelünkre és a Facebook-felületünkre, vagy tegye be a kedvencek közé a Media1.hu internetes címet és látogassa az oldalt naponta többször.

Borító: A WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások