fbpx
kert, ház, udvar

Változatos felépítésű csepegtető tömlők

A ház körüli csepegtető rendszer kiválóan segít a palánták és cserjék, illetve sövények öntözésében is. Sokszor a növények vízigénye olyan alacsony, hogy csöpögtető tömlővel is tökéletesen megoldhatod az öntözésüket. (x)

Hogyan segít a csepegtető tömlő a növények öntözésében?

A speciális felépítésű csepegtető tömlők lelassítják a vízáramlatot, és csak cseppenként engedik át a nedvességet. Szűk keresztmetszetükből néhány csepp víz kerül a növényekre, így azok megfelelő mennyiségű nedvességet kapnak.

Egyszerű felépítésük miatt a csepegtető csövek népszerű választások a nedvesség átengedésére. A csövekben található labirint testek hatékonyan csökkentik a nedvesség átjutásának sebességét.

Fontos, hogy az öntözőrendszer pontos felmérések és tervezések alapján legyen kialakítva. Ha szakszerű a felépítés, a csepegtető tömlőkkel az öntözendő terület egyenletes nyomású és ugyanolyan mennyiségű vizet fog kapni.

Csepegtető rendszert akkor érdemes választanod, ha a kertedben vagy udvarodban cserjék és évelők, illetve talajtakarók találhatók. Természetesen a zöldségágyak és növényzetek vízellátását is egyszerűen biztosíthatod.

Ha költséghatékonyan és szakszerűen szeretnél öntözni, válaszd az AutomataÖntözőrendszer.com kínálatában kapható csepegtető csöveket!

Miért hasznosak az automata öntözőrendszerek?

Az automata öntözőrendszerekkel nem kell többé személyesen gondoskodnod a kerted megfelelő locsolásáról. A korszerű öntözőrendszerekkel egyszerűen az öntözendő terület igényeire szabhatod a vízellátást.

Elsősorban a talaj típusa és a növények nedvességigénye határozza meg, hogy mennyi vízre lesz szükség az öntözés során. Így számítható ki a felhasználandó víz mennyisége és a pontos időzítés is.

Szerencsére az automata rendszerek mérik a föld nedvességtartalmát, továbbá a növényzet és a talaj együttes párolgását is. Így az öntözés időzítése mindig megfelelő lesz. A növények pedig annyi vizet fognak kapni, amennyi szükséges számukra.

Nagyobb kert esetén a locsolás nem csak sok ideig tarthat, de fizikailag is megterhelő lehet. Még slaggal történő locsoláskor is le kell hajolni, ami a gerinced számára extra munkát jelent.

Az automata rendszeres öntözéssel sokat spórolhatsz, és a vizet sem használod feleslegesen. A növények egészséges fejlődéséhez elegendő vizet takarékosan és kényelmesen biztosíthatod.

A csepegtető tömlőkkel tehát egyszerűen szabályozhatod a kis vízigényű növények öntözését. Azonban ha nagyobb kerttel és vízigényesebb növényekkel rendelkezel, célszerű öntözőrendszerre bízni a munkát.

Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Borító: 123rf
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások