fbpx
A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal az Eurosport kerékpáros szakértője Juan Antonio Flecha készít interjút

Az Eurosport exkluzív sportjogokat vásárolt

Az Eurosport bejelentette, hogy ő közvetíti a Tour de France és a La Vuelta futamokat 2025-ig. Emellett a La Course by Le Tour, a Liège-Bastogne-Liège és Flèche Wallonne versenyket is élőben fogja sugározni a sportcsatorna.

Az Eurosport, az Amaury Sport Organisation (ASO) és az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által kötött megállapodás révén a Tour de France és a La Vuelta minden pillanata 2025-ig kizárólag az Eurosporton lesz követhető élőben. A csatorna emellett megállapodott a nagyobb női kerékpárversenyek közvetítéséről is.

A megállapodás révén az Eurosport testvércsatornájával, a Global Cycling Network platformmal (GCN) együtt 38 európai országban szerezte meg a  kizárólagos jogot a kerékpársport legrangosabb versenyének közvetítésére. A Tour de France futamokat 1991 óta sugárzó Eurosport az egyetlen televíziós csatorna, ahol minden egyes szakasz első 75 perce követhető lesz.

Az Eurosport a La Vuelta sugárzásáról is megállapodott további 5 évre, 2025-ig. A 75. évfordulóját ünneplő körverseny 2020-ban Utrechtből indul és minden percét élőben és felvételről is elérhetővé teszi több mint 50 országban az Eurosport. A megállapodás részeként az Eurosport közösségimédia-csatornáin testre szabva közvetíti az összes szakasz legfontosabb pillanatait.

„Hatalmas léptekben fejlődik a magyar profi kerékpározás, így számíthatunk rá, hogy hamarosan hazai versenyző is teljesíti a Tour de France-ot vagy a Vueltát, sőt, akár szakaszsikerekben is reménykedhetünk ”– mondta el Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője. „Kollégáimmal nagy izgalommal készülünk a legnagyobb kerékpárversenyek közvetítésére, és bízunk benne, hogy az idén Budapestről induló Giro mezőnyében már magyar indulónak is szurkolhatunk” – tette hozzá Szabó.

Az Eurosport elsőként szerezte meg a legnagyobb női versenyek közvetítési jogát is, így 2020-tól először lesz élőben látható többek között a La Course by Le Tour, a Liège-Bastogne-Liège és a Flèche Wallonne.

2019 januárjában az Eurosportot működtető Discovery Networks megvásárolta a piacvezető kerékpáros közösségi műsorszolgáltató, a Play Sports Group (a Global Cycling Network anyavállalata) többségi részesedését, így globális pozíciójára építve létrehozott egy kerékpáros médiaökoszisztémát, amelyben az egyes európai országokra szabott tartalom lokalizását szakemberek végzik.

További tévés hírek olvashatók a Media1 tv rovatában!

Borító: A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal az Eurosport kerékpáros szakértője Juan Antonio Flecha készít interjút. Fotó: Eurosport
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások