.com

Drágulhatnak a .com webcímek

Donald Trump amerikai elnök eltörölte az előző kormányzat a Verisignnal kötött megállapodását.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Még 2012-ben, Barack Obama elnöksége idején az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma olyan megállapodást írt alá a Verisign internetes doménnév regisztrációs szolgáltatással és internetes biztonsággal foglalkozó amerikai céggel, mellyel hat évre befagyasztották a .com-ra végződő internetes végződések (domainek) árát.

Egy doménért alapáron évek óta 7,85 dollárt, vagyis mostani árfolyamon mintegy 2400 forintot kellett fizetni. Csakhogy egy friss megállapodásnak köszönhetően az árak hamarosan elindulhatnak felfelé – számolt be a hvg.hu.

2018-ban az amerikai Kereskedelmi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal (NTIA) bejelentette, hogy hatályon kívül helyezi az Obama-kormány árszabásáról szóló döntését, hogy ezzel tegyen eleget a Trump-adminisztráció határozatának. Most a Verisignnal kötött új megállapodás értelmében ismét felfelé indulhatnak az árak.

Ráadásul a cég engedélyt kapott arra is, hogy kereskedelmi tevékenységet végezzen, így a doméneket áruló vállalkozások szerint a Verisign határozza majd meg az árakat is – ami miatt több cég is lehúzhatja rolót.

Borító: pixabay.com

Szóljon hozzá!