Béres Ferenc Attila

A Zsúrpubi főszerkesztője a Jobbik kommunikációs igazgatója lett

A Jobbik új kommunikációs igazgatója éppen három éve hozta létre a politikai geg- és véleményportált, amelyet most elhagyott. Búcsúcikkében megnevezte az utódját is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Béres Ferenc Attilát nevezte ki a Jobbik elnöksége a párt kommunikációs igazgatójának – áll abban a közleményben, amely ma, hétfőn jelent meg az ellenzéki párt weboldalán.

A rövid közlemény Béres Ferenc Attila előéletének említése nélkül így zárul:

„A Jobbik a jövőben is számít a kormány befolyásától még mentes, valódi sajtóorgánumok hiteles és korrekt tájékoztatására.”

Bár a közlemény nem tér ki rá, Béres Ferenc Attila neve sokaknak lehet ismerős, hiszen éppen három évvel ezelőtt ő hozta létre a Zsúrpubi elnevezésű honlapot, vagy ahogy az oldalon a Jobbik közleményével azonos időpontban megjelent búcsúcikkében Béres fogalmazott: politikai geg- és véleményportált.

A Zsúrpubi és a Jobbik

A Zsúrpubit a kormányközeli média megjelenése óta „jobbikos portálként” emlegette, többek között azért is, mert Béres Ferenc Attila évek óta szerkesztője az IGENélet.hu elnevezésű, nőknek szóló online életmódmagazinnak, amelynek a tulajdonosa a Jobbik volt pártelnökének, Vona Gábornak a felesége, Vona-Szabó Krisztina. Béres Ferenc néven az újságíró szerepelt Vona Gábor volt pártelnök miniszterelnök-jelölti kampányvideójában is. (Borítóképünk is ebből a videóból származik.) A Zsúrpubi három évvel ezelőtt az akkoriban nyíltan a Jobbiknak drukkoló Simicska Lajos nagyvállalkozó fiával, Simicska Ádámmal készült emlékezetes interjúval robbant be a köztudatba.

Béres Ferenc Attila a Zsúrpubi születésnapján közölt búcsúcikkében egyébként azt írta, hogy büszkeséggel töltötte el, hogy „gyakorlatilag kőleves projektként egy ma már széles körben ismert portált építettünk fel a barátaimmal munka mellett, kvázi szerelemből. Három év sok idő, ezernyi örömön és bánaton is átesik át az ember… Nekem mégis a személyes csalódások, az emberi, olykor baráti árulások jelentették a legnagyobb szomorúságot.”

Ezért lett Zsúrpubi

A volt főszerkesztő saját elmondása szerint azért választotta a Zsúrpubi nevet, mert Orbán Viktor akkoriban ezzel a jelzővel igyekezett nevetségessé tenni az akkori ellenzék egy részét, elsősorban Vona Gábort, ami az alapító főszerkesztő szerint vízválasztó pont volt abban az értelemben, hogy ekkor kezdődött Orbánék szélsőjobbra sodródása,

„hiszen az mégiscsak egy szimbolikus történelmi pillanat volt, amikor az egykori radikális párt vezetőjét az ország »néppárti« miniszterelnöke lezsúrpubizta”.

A volt főszerkesztő búcsúcikkében azt írta, hogy ő most a Jobbik kommunikációs igazgatójaként eggyel közelebb megy a frontvonalhoz, és ez nyilván sok áldozattal jár és természetesen számtalan hazug és nemtelen támadással, ő azonban szakmai kihívásként tekint az új feladatra, és noha nem tagja pártnak,

„nyilvánvaló, hogy szimpátia nélkül sohasem vállaltam volna. Én úgy érzem, hogy a Jobbik néppártosodásának folyamata Jakab Péter és elnökségének megválasztásával gyakorlatilag révbe ért, lezárult”.

Megy tovább a Zsúrpubi, új főszerkesztő a lapnál

Béres Ferenc Attila hozzátette, a főszerkesztői stafétabotot Szanyi Ágnes veszi át a Zsúrpubinál. Az ő írásait a  lap olvasói már jól ismerhetik, hiszen a neve alatt több mint 1500 írást listáz ki az oldal keresője.

További személyi hírek olvashatók a Media1 karrier rovatában, online médiával kapcsolatos hírek az online rovatban.

Borító: Béres Attila Ferenc. Fotó: Vona Gábor miniszterelnök-jelölti videója.

Szóljon hozzá!

Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Bodolai László szerint Erdélyi Superman Zsolt magánakciója volt a videó, amivel leváltatná az Index főszerkesztőjét a NER-közeli Indamediának tanácsot adó egykori SZDSZ-es kampányguru

Erdélyi Superman Zsolt nyilvános videója szerint Dull Szabolcs helyett olyan főszerkesztőre lenne szükség az Index élén, aki „nem sz*rja össze magát egy kakukkos órától, és egy külsős tanácsadótól”. Bírálja az Indexet azért is, amiért hozzájárulást kér olvasóitól az Index a működésére. A Media1 felhívta Dull Szabolcsot, valamint Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, mit szólnak a legújabb fejleményekhez.