Rényi Ádám, az új kommunikációs igazgató

Rényi Ádám lett a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója

Az egykoron a Playboy főszerkesztő-helyetteseként és az RTL Magyarország, a Viasat3, valamint a TV2 kommunikációs vezetőjeként is dolgozó, az elmúlt években pr-ügynökségeknél tevékenykedő szakember felel ezután a városházi kommunikációért.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

​Január 13-tól Rényi Ádám irányítja kommunikációs igazgatóként a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs tevékenységét – derül ki a városháza hétfői közleményéből.

A 42 éves média- és kommunikációs szakember az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett bölcsészdiplomát francia nyelv és irodalom, valamint média szakon. Rényi Ádám pályáját újságíróként kezdte. Dolgozott a Playboy főszerkesztő-helyetteseként, majd különböző kereskedelmi tévécsatornák – köztük a Viasat3 és a TV2 – kommunikációjáért felelt. 2007-től három éven át az RTL Magyarország kommunikációs igazgatója is volt. 2011-ben néhány hónapig újra dolgozott a TV2-nél, marketing és kommunikációs igazgatóként.

Rényi az elmúlt hét évben pr-ügynökségeknél (például az Uniomedia) töltött be vezető pozíciókat, legutóbbi munkahelyén, az ACG PRO-nál senior stratégiai tanácsadóként és a pr-divivízió szakmai vezetőjeként dolgozott. Innen pénteken távozott.

Rényi Ádám új feladatkörében a városházi sajtóiroda irányítása mellett a digitális és közösségi kommunikáció erősítésével és stratégiaalkotással is foglalkozik majd. A kommunikációs igazgatói pozíció az októberi váltás óta betöltetlen volt.

Rényi Ádám a Főpolgármesteri Iroda munkatársaként Balogh Samu kabinetfőnök alá tartozik, és szorosan együttműködik majd Gál J. Zoltánnal, a főpolgármester stratégiai főtanácsadójával.

Az új kommunikációs igazgató az elmúlt években sem hagyott fel teljesen újságírói munkájával: gyakran írt tévékritikákat, elemzéseket különböző tévés műsorokról. Ezek az NLC-n jelentek meg, a legutóbbi írása múlt év novemberében készült.

A Budapest.hu megörökölt arculata
A Budapest.hu megörökölt arculata

További személyi hírek olvashatók a Media1 karrier rovatában, ahol pénteken elsőként számoltunk be arról, hogy távozott Rubin Kristóf, az RTL Magyarország kreatív osztályvezetője, aki számos RTL-es nagy nézettségű műsorért felelt, most pedig saját cégére koncentrál, mely Freemonkeys Production néven működik majd, és több tévétársaságnak, köztük a TV2-nek is dolgozik majd.

Rényi Ádám, a Főpolgármesteri Hivatal új kommunikációs igazgatója. Fotó: Rényi Ádám / Facebook

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Karas Monika, az NMHH elnöke néhány nappal ezelőtt

A Karas Monika vezette médiahatóság a NAIH félrevezetésével leplezné törvénytelenségét

Az információszabadságról szóló törvény teljesen egyértelmű szövege ellenére a Péterfalvi Attila elnökölte Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hagyta magát megtéveszteni és asszisztált ahhoz a törvénytelenségsorozathoz, ami a médiahatóságnál zajlik. A NAIH először az időt húzta, majd törvénybe ütköző határozattal söpörte le az NMHH-ra vonatkozó panaszokat az asztaláról.

Előbb érkezik az Álarcos énekes, az RTL Klub idei nagy újdonsága

Nem a sokak által várt őszi időszakban, hanem már jóval előbb képernyőre kerülhet a The Masked Singer (A maszkos énekes) címmel is emlegetett nagyszabású produkció, ahol inkognitójukat megőrizve énekel 12 híresség. Kiderült az is, hogy Budapesten veszik fel a szlovák és a cseh változatot is.