fbpx
Spotify mobilalkalmazás

Eltávolítják a Spotify-ról az antiszemita tartalmakat

Hitlert dicsőítő, a holokauszt áldozatain gúnyolódó, antiszemita szimbólumokat használó zenei listákat talált a népszerű zenei szolgáltatáson a Times of Israel.

Letörli a Spotify streamingszolgáltató az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, melyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – közölte a Times of Israel című lap online kiadásával a Spotify szóvivője.

A szóvivő szerint ezek a tartalmak a felhasználóktól származtak, és azért döntöttek az azonnali eltávolításuk mellett, mert sértik a Spotify irányelveit.

A Times of Israel olyan lejátszási listákat talált az oldalon (ezek közül néhányat a lap fotóval is dokumentált), melyek zsidók megölésére szólítottak fel, Hitlert dicsőítették, Anna Frankon és a többi auschwitzi áldozaton gúnyolódtak.

A Spotify az izraeli lap cikkének hatására már sok sértő tartalmat eltávolított, de még így is 110 Adolf Hitler profilt talált a szerkesztőség, amikor az eltávolítás hírét közzétette.

Az auschwitzi emlékhely a Twitteren a bírálta a Spotify-t: „Spotify, csináld jobban”.

(Times of Israel és MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások