Spotify mobilalkalmazás

Eltávolítják a Spotify-ról az antiszemita tartalmakat

Hitlert dicsőítő, a holokauszt áldozatain gúnyolódó, antiszemita szimbólumokat használó zenei listákat talált a népszerű zenei szolgáltatáson a Times of Israel.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Letörli a Spotify streamingszolgáltató az antiszemita tartalmú lejátszási listákat, melyekben Adolf Hitlert dicsőítik, a holokauszt áldozatain gúnyolódnak vagy amelyek antiszemita szimbólumokat használnak – közölte a Times of Israel című lap online kiadásával a Spotify szóvivője.

A szóvivő szerint ezek a tartalmak a felhasználóktól származtak, és azért döntöttek az azonnali eltávolításuk mellett, mert sértik a Spotify irányelveit.

A Times of Israel olyan lejátszási listákat talált az oldalon (ezek közül néhányat a lap fotóval is dokumentált), melyek zsidók megölésére szólítottak fel, Hitlert dicsőítették, Anna Frankon és a többi auschwitzi áldozaton gúnyolódtak.

A Spotify az izraeli lap cikkének hatására már sok sértő tartalmat eltávolított, de még így is 110 Adolf Hitler profilt talált a szerkesztőség, amikor az eltávolítás hírét közzétette.

Az auschwitzi emlékhely a Twitteren a bírálta a Spotify-t: „Spotify, csináld jobban”.

(Times of Israel és MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Bodolai László szerint Erdélyi Superman Zsolt magánakciója volt a videó, amivel leváltatná az Index főszerkesztőjét a NER-közeli Indamediának tanácsot adó egykori SZDSZ-es kampányguru

Erdélyi Superman Zsolt nyilvános videója szerint Dull Szabolcs helyett olyan főszerkesztőre lenne szükség az Index élén, aki „nem sz*rja össze magát egy kakukkos órától, és egy külsős tanácsadótól”. Bírálja az Indexet azért is, amiért hozzájárulást kér olvasóitól az Index a működésére. A Media1 felhívta Dull Szabolcsot, valamint Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, mit szólnak a legújabb fejleményekhez.