tévé, távkapcsoló, tv

Új tévécsatornával bővül a hazai tévés kínálat

Az A+E Networks Magyarországon is elindítja a History2 tévécsatornát holnap. Egyelőre egy nagy szolgáltatónál lesz elérhető.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az A+E Networks Magyarországon is elkezdi szórakoztató ismeretterjesztő csatornája, a HISTORY2 terjesztését a Magyar Telekom kínálatában.

2020. január 7-től, azaz holnaptól a HISTORY2 mintegy 800 ezer háztartásban válik elérhetővé a 101-es csatornahelyen, de megmarad a HISTORY csatorna is, mely a 87-es, illetve HD minőségben a 945-ös csatornahelyen fogható.

Január folyamán a HISTORY2 kizárólag a Magyar Telekom csomagjaiban lesz fogható a hazai nézők számára.

A History2 tévécsatorna logója

A disztribúciós megállapodást Izabella Wiley, az A+E Networks közép- és kelet-európai részlegének ügyvezető igazgatója jelentette be ma, hétfőn. Wiley kijelentette:

„A HISTORY2 műsorai Európa-szerte egyre népszerűbbek a nézők és a szolgáltatók körében. Testvércsatornája, a HISTORY jelentős piaci részesedésre tett szert Magyarországon az elmúlt 12 hónap folyamán, a HISTORY2 lokalizált műsora pedig még több lehetőséget teremt a nézők számára, hogy bepillantsanak a világ legizgalmasabb rejtélyei mögé.”

Rajki Annamária, a Magyar Telekom TV és entertainment igazgatója elmondta:

„A Magyar Telekomnál folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy tovább színesítsük az ügyfeleink számára elérhető programválasztékot. A HISTORY2 elindulásával tovább erősödik ismeretterjesztő és szórakoztató csatornáink kínálata, és bízunk benne, hogy előfizetőink is lelkesen fogadják az új adót.”

A nézők a Magyar Telekom Szuper Családi HD és Szuper Családi Mozi csomagjaiban érhetik el a HISTORY2 érdekfeszítő műsorait.

Ezekkel a műsorokkal indít a History2

A 101 legfontosabb… című tematikus műsorfolyam keretében a csatorna olyan újításokról vetít dokumentumfilmeket gyorsételektől fegyverekig, amelyek megváltoztatták a világot.

A Holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából az auschwitzi náci megsemmisítő tábor felszabadulásának 75. évfordulójára emlékezik meg a HISTORY2. Magyarországon először lesz látható A Tesla-akták, amelynek szereplői a CIA által nemrég nyilvánosságra hozott titkos akták alapján próbálják meg megvalósítani a legendás feltaláló ötleteit.

A History2 Tesla-akták című műsora
A History2 Tesla-akták című műsora

Az Élet az ember után című sorozat pedig azzal a gondolattal játszik el, hogy milyen lenne bolygónk, ha mindannyian eltűnnénk a Föld színéről.

A HISTORY2 2013-ban, a HISTORY társcsatornájaként indult el nemzetközi hódító útjára. A csatorna műsorai a természettudomány, hadtörténelem, az ókori és legújabb kori történelem legkülönfélébb területein ásnak le a történetek mélyére, és a bennünket körülvevő világ kevésbé ismert tényeinek bemutatásával szórakoztatják a nézőt. A csatorna immár 45 millió háztartásban érhető el világszerte.

Ezt érdemes tudni az A+E Networksről

Az A+E Networks egyébként 100 országban 74 millió háztartásában kínál televíziós tartalmakat. Hozzájuk tartozik a History mellett a Crime+Investigation, a Lifetime, a HISTORY2, az Egyesült Királyságban ingyenesen fogható BLAZE, a Spanyolországban elérhető COSMO, valamint a HISTORY Play, a Crime+Investigation Play internetes videós platformok.

Az A+E Networks Germany és Italy, valamint a spanyolországi COSMO 100 százalékos tulajdonosa a Hearst. A 17 országban – az Egyesült Királyságban, az északi és Benelux államokban, Közép-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában – működő A+E Networks UK a Hearst és a Sky közös vállalata. Az Ibériai-félszigeten a Hearst 50-50 százalékos vegyesvállalatot működtet az AMC Networks International Southern Europe-pal.

Borító: Unsplash.com

Szóljon hozzá!