fbpx
Benkő Dániel a Celeb vagyok ments ki innen című műsorának szereplőjeként

Meghalt Benkő Dániel

Tragikus hirtelenséggel, 72 évesen hunyt el.

A Ripost kereste Benkő Dániel lantművészt a telefonján, de egy közeli barátja fogadta a bulvárlap hívását, így derült ki, hogy Benkő az esti órákban rosszul lett, és bár mentőt hívtak hozzá, nem tudták megmenteni az életét. A több tévéműsorban, köztük az RTL Klub 2008-ban képernyőre tűzött nagy nézettséggel futó Celeb vagyok, ments ki innen című dzsungelreality-jében, majd a Vacsoracsata című műsorban is sokak által megismert művész 72 éves volt.

Benkő Dániel 1947. július 29-én született Budapesten. 1969-1971 között Szendrey-Karper László tanítványa volt. 1971-ben elvégezte a Zeneművészeti Főiskola zenetanárképző intézetét. 1971-1973 között Angliában lant mesterkurzuson vett részt. 1976-ig gitártanárként dolgozott, majd a Zeneakadémia lant professzora, illetve a groznjani nemzetközi lantkurzus és a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett.

1971-ben megalakította a Bakfark Consortot, és velük együtt koncertezett a világ szinte valamennyi országában. 1984-től a Céh Művészeti Alkotó és Kutatási Egyesület elnöke. 1994 óta az V. kerületi örmény kisebbségi önkormányzat képviselője volt. A művészt 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki.

Benkő Dániel a Celeb vagyok ments ki innen című műsor szereplőjeként. Fotó: RTL Klub sajtószoba / Bársony Bence
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások