fbpx
barkács játék

Fúr-farag, fűrészel

Szeret otthon barkácsolni és alakítgatni a ház bel- és külterét? Szívesen tanítja meg gyermekét is a legfontosabb fogalmakra? Ez esetben talán a hasonló témájú játékokkal is motiválhatók a kicsik. (x)

A barkács játékok még ma sem mentek ki a divatból, és a matató falak után egy szintugrást hajthatnak végre, ha megkapják a gyerekek az első játék szerszámokat. Lássuk, milyen okból érdemes a témában ajándékokat vásárolni!

Barkács tudás

Az egyik legfontosabb dolog a gyermekek életében a tudásuk fejlesztése, amelyet könnyen és játékosan is lehet végezni. A különböző szerszámok és eszközök segítségével elmagyarázhatja gyermekének az egyes munkafolyamatokat, illetve magát a komplex szakmát is. Új szavakkal, ezáltal új ismeretekkel is bővülhet szókincse.

Kreativitási alapok

A barkács világban nemcsak a hozzáértés, hanem a kreativitás is fontos, mivel mindig valamilyen alkotás születik meg a folyamat végén. Ha a lurkók megértik a munka elméletét, majd ők is ötletelni kezdenek, ki tudja, talán még lakásfelújítási terveket is kaphat tőlük. A kreatív folyamatok az egyéniségre és kifejezőképességre is hatást gyakorolnak.

Szerepjátékok

„Ki legyek? Favágó? Asztalos? Szerelő? Esetleg építész?” – kérdezhetik a kicsik a szerepjáték során. Ez a játékforma sosem lehet unalmas, hiszen mindig más-más szerepbe bújhatnak, felfedezvén a leglényegesebb jellemzőit a szakmának.

A szerepjátékokkal a kommunikációs készség, a fantáziavilág, a szervezői és a közösségi, kapcsolatteremtési képességek is fejleszthetőek. Ha Ön, kedves apuka vagy anyuka is beszáll a játékba, akkor még nagyobb lesz az öröm. Egy kis közös programmal a családi kötelék is megerősíthető, valamint a vidámság is garantált lesz.

Barkács játékok

Most megmutatjuk, milyen típusú barkács játékok között tud válogatni. Vannak „szóló” játékok, amikor is önmagában egy láncfűrészt vagy védősisakot vehet meg. Ezek egy-egy egyszerűbb tevékenységhez ideálisak, azonban ajánlott ennél sokrétűbb játékkal próbálkozni, mint amilyen a szerszámkészlet szett, esetleg a szerszám szett ládában. Ezekben már több eszköz is van, amelyek magyarázásra várnak. A legszimpatikusabbak talán a komplex barkács szettek dobozban, amelynek köszönhetően a gyermek mindenféle barkács eszközzel megismerkedhet. Ezek általában kész állványokkal rendelkeznek.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a barkács téma, akkor lepje meg gyermekét, és „barkácsoljanak” együtt! Ha különös érdeklődést mutat, akkor gondolkozzon hasonló szakmákban is. A Szoti játékbolt, ajándék áruház minőségi építőjátékaival például az építész rejtelmeibe is beavathatja!

A cikk natív támogatói tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások