száj, fog, mosoly

Hogyan pótoljuk a hátsó fogakat?

Észszerűnek tűnik a válasz, hogy fogászati implantátumokkal. (x)
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Persze akadnak olyanok is bőven, akik nem ezt a megoldást preferálják, így inkább valami más gyógymódot keresnek. Ismerjük meg, hogy mit tehetünk fogbeültetés nélkül az elvesztett fogakért.

Költséghatékony és tartós megoldás

Az emberek jelentős része nem engedheti meg magának, hogy minden foghiányt implantátumokkal pótoljon. Hiszen bár egy életen át tart és tökéletes eredményt biztosít, anyagilag mégis megterhelő.

A csúsztatós részleges fogsor kialakítása és alkalmazása az ő érdeküket szolgálja. Kényelmes, költséghatékony és persze nem utolsó sorban esztétikus megoldás. Miben más ez a lehetőség, mint a többi?

Általánosságban kijelenthető, hogy az első elvesztett fogak mindig az őrlőfogak. Azt bizonyára mindenki tudja, hogy ha egy fogat nem pótolnak megfelelő időben és módon, akkor az könnyen további problémákhoz vezethet. Hiszen már egyetlen fog elvesztése is problémát generálhat, ami nem áll meg, hanem tovább terjed az egész állkapocsban. Könnyen okoz állkapocs-ízületi problémát, és persze a későbbiekben nagyobb foghiányt is előidézhet.

Miért pont az őrlőfogak?

Ha végiggondoljuk a rágási folyamatokat, majd az ápolást, rájöhetünk, hogy a fő problémát az őrlőfogak tisztán tartása okozza. Nehezen hozzáférhetőek, így a tisztításuk is macerásabb és kevésbé alapos. Ennek köszönhetően napról napra több ételmaradék felejtődik a szájban, ami fogszuvasodáshoz vezet. Arról nem is szólva, hogy a többség addig húzza a fogorvosi látogatást, amíg csak lehet, ami jellemzően túl van azon a határon, amikor még tömni lehet a fogat.

Ha minden örlőfogat elvesztettünk, akkor a legtöbb esetben a frontfogakkal történő rágásra kerül sor, ami nagyban hozzájárul a romláshoz, ahhoz, hogy később elveszítsük azt is. Hiszen ezek a fogak csak harapásra alkalmasak, így a folyamatos, nagyfokú terhelés hamar roncsolja őket.

A részleges fogpótlás

Ideális megoldás azoknak, akik nem rendelkeznek elég csontszövettel, de nem is szeretnék alávetni magukat a procedúrának.

A részleges fogsor a kivehető részleges fogakból, a fogsorokhoz illeszkedő eredeti fogakra épülő koronából áll és persze az ezekhez szükséges kapcsokból áll. Maga az eljárás nem bonyolult, mivel a lecsiszolt fogakhoz rögzítenek egy koronát és egy kis kapcsot, ami a behelyezett fogpótlással összekapcsolódik, így biztosítja a megfelelő rögzítést.

Ez a megoldás emberek ezreinek nyújt hatékony fogpótlási lehetőséget, így mindenképp érdemes tanulmányozni az eljárást. Azt azért nagyon fontos tudni, hogy elengedhetetlen a pótlás rendszeres tisztítása és a megfelelő szájhigiénia is.

A cikk natív támogatói tartalom, azt nem a Media1 készítette. (x)

Borító: Freeimages.com
Szóljon hozzá!