fbpx
Thuróczy Szabolcs, a Tabukról tabuk nélkül riportere és műsorvezetője

Érkezik a Spektrumra a Tabukról tabuk nélkül második évada

A Spektrum egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozatának új évadában is csupa olyan tabu témáról esik szó, amelyről sokan nem tudnak vagy nem akarnak beszélni, pedig talán maguk is érintettek.

Már két éve, hogy bemutatta a Spektrum a Tabukról tabuk nélkül című saját gyártású sorozatának első évadát. A sorozat több díj elnyerése mellett shortlistre került a Cannes-i Content Innovation Awardson és bekerült az Amazon Prime Video kínálatába is, így a Spektrum saját gyártású produkciója az első dokumentumfilm-sorozat, amely Észak-Amerikában is elindult.

Most pénteken, október 18-án pedig rajtol a Tabukról tabuk nélkül második évada.  A nulladik részben az első évad 6 szereplője látható 2 év elteltével, míg az első és a második rész már az új évad témáit dolgozza fel.

Az új évad tabutémái a fogyatékosság, a mentális betegségek, az öngyilkosság, a zaklatás, a meddőség, valamint a bűnösök és vezeklők témakörét hozza közelebb a nézőkhöz.

Pillanatkép a Spektrum TV Tabukról tabuk nélkül sorozatának egyik epizódjából
Pillanatkép a Spektrum TV Tabukról tabuk nélkül sorozatának egyik epizódjából

A Spektrum sorozatának készítői ezúttal is valódi sorsokat és embereket mutatnak be a közönségnek, akik őszintén beszélnek életük egy-egy olyan titkáról, amely több ezer embert érint minden országban, és minden korosztályban.

A sorozat házigazdája most is napjaink egyik legnépszerűbb és legtöbbet foglalkoztatott színésze a borítóképükön szereplő Thuróczy Szabolcs. Amellett, hogy házigazda, a beszélgetések jelentős részét is ő készítette, ami talán a legnehezebb feladat. Úgy kellett beszélgetnie, hogy megnyíljanak előtte azok az emberek, akik a legféltettebb titkaikról, legbensőbb érzéseikről, eltemetett múltjukról eddig soha, senkinek nem beszéltek. Hiszen ahogy Thuróczy fogalmaz:

„A magyar társadalom sokszor hajlamos úgy kezelni bizonyos témákat, hogy amiről nem beszélünk, az nem is létezik.”

Akár az első évad alatt, most is lesz háttérműsor a sorozat mellett a Spektrumon: „Tabukról tabuk nélkül – Beszéljük meg!” címmel.

Tabukról tabuk nélkül
Pillanatkép a Tabukról tabuk nélkül egy epizódjából

Annyi ideig forgatták, akár egy komolyabb játékfilmet

Egyébként a Spektrum megrendelésére a „Tabukról tabuk nélkül” új évadát is az ACG Reklámügynökség készítette, Mentes Endre producerrel és Pálinkás Norbert rendezővel közel 20 fős stáb egyévnyi munkájával.

A stáb összesen 46 napon át forgatott, ami megegyezik egy komolyabb játékfilm felvételével. Ez alatt az idő alatt jártak Nyíregyházán, Miskolcon, Kaposváron, Nagykanizsán és Budapesten is, így a nézők számára a legkülönfélébb helyeken bontakoznak ki a történetek: börtönökben, egy panelház konyhájában, piacon, edzőteremben, táncteremben, temetőkben és templomokban.

A hat darab egyórás epizód október 25-étől minden pénteken este 10 órától lesz látható.

Az adások menetrendje

  • Tabukról tabuk nélkül – Két évvel később – október 18.  22:00, Spektrum
  • 1. epizód – Bűnösök és vezeklők (premier: október 25. 22:00)
  • 2. epizód – Fogyatékosság (premier: november 1. 22:00)
  • 3. epizód – Mentális betegségek  (premier: november 8. 22:00)
  • 4. epizód – Meddőség  (premier: november 15. 22:00)
  • 5. epizód – Zaklatás  (premier: november 22. 22:00)
  • 6. epizód – Öngyilkosság   (premier: november 29. 22:00)

Borító: Thuróczy Szabolcs, a Spektrum TV Tabukról tabuk nélkül című műsorának műsorvezetője és riportere. Fotó: AMC Networks

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások