fbpx
Thuróczy Szabolcs, a Tabukról tabuk nélkül riportere és műsorvezetője

Érkezik a Spektrumra a Tabukról tabuk nélkül második évada

A Spektrum egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozatának új évadában is csupa olyan tabu témáról esik szó, amelyről sokan nem tudnak vagy nem akarnak beszélni, pedig talán maguk is érintettek.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Már két éve, hogy bemutatta a Spektrum a Tabukról tabuk nélkül című saját gyártású sorozatának első évadát. A sorozat több díj elnyerése mellett shortlistre került a Cannes-i Content Innovation Awardson és bekerült az Amazon Prime Video kínálatába is, így a Spektrum saját gyártású produkciója az első dokumentumfilm-sorozat, amely Észak-Amerikában is elindult.

Most pénteken, október 18-án pedig rajtol a Tabukról tabuk nélkül második évada.  A nulladik részben az első évad 6 szereplője látható 2 év elteltével, míg az első és a második rész már az új évad témáit dolgozza fel.

Az új évad tabutémái a fogyatékosság, a mentális betegségek, az öngyilkosság, a zaklatás, a meddőség, valamint a bűnösök és vezeklők témakörét hozza közelebb a nézőkhöz.

Pillanatkép a Spektrum TV Tabukról tabuk nélkül sorozatának egyik epizódjából
Pillanatkép a Spektrum TV Tabukról tabuk nélkül sorozatának egyik epizódjából

A Spektrum sorozatának készítői ezúttal is valódi sorsokat és embereket mutatnak be a közönségnek, akik őszintén beszélnek életük egy-egy olyan titkáról, amely több ezer embert érint minden országban, és minden korosztályban.

A sorozat házigazdája most is napjaink egyik legnépszerűbb és legtöbbet foglalkoztatott színésze a borítóképükön szereplő Thuróczy Szabolcs. Amellett, hogy házigazda, a beszélgetések jelentős részét is ő készítette, ami talán a legnehezebb feladat. Úgy kellett beszélgetnie, hogy megnyíljanak előtte azok az emberek, akik a legféltettebb titkaikról, legbensőbb érzéseikről, eltemetett múltjukról eddig soha, senkinek nem beszéltek. Hiszen ahogy Thuróczy fogalmaz:

„A magyar társadalom sokszor hajlamos úgy kezelni bizonyos témákat, hogy amiről nem beszélünk, az nem is létezik.”

Akár az első évad alatt, most is lesz háttérműsor a sorozat mellett a Spektrumon: „Tabukról tabuk nélkül – Beszéljük meg!” címmel.

Tabukról tabuk nélkül
Pillanatkép a Tabukról tabuk nélkül egy epizódjából

Annyi ideig forgatták, akár egy komolyabb játékfilmet

Egyébként a Spektrum megrendelésére a „Tabukról tabuk nélkül” új évadát is az ACG Reklámügynökség készítette, Mentes Endre producerrel és Pálinkás Norbert rendezővel közel 20 fős stáb egyévnyi munkájával.

A stáb összesen 46 napon át forgatott, ami megegyezik egy komolyabb játékfilm felvételével. Ez alatt az idő alatt jártak Nyíregyházán, Miskolcon, Kaposváron, Nagykanizsán és Budapesten is, így a nézők számára a legkülönfélébb helyeken bontakoznak ki a történetek: börtönökben, egy panelház konyhájában, piacon, edzőteremben, táncteremben, temetőkben és templomokban.

A hat darab egyórás epizód október 25-étől minden pénteken este 10 órától lesz látható.

Az adások menetrendje

  • Tabukról tabuk nélkül – Két évvel később – október 18.  22:00, Spektrum
  • 1. epizód – Bűnösök és vezeklők (premier: október 25. 22:00)
  • 2. epizód – Fogyatékosság (premier: november 1. 22:00)
  • 3. epizód – Mentális betegségek  (premier: november 8. 22:00)
  • 4. epizód – Meddőség  (premier: november 15. 22:00)
  • 5. epizód – Zaklatás  (premier: november 22. 22:00)
  • 6. epizód – Öngyilkosság   (premier: november 29. 22:00)

Borító: Thuróczy Szabolcs, a Spektrum TV Tabukról tabuk nélkül című műsorának műsorvezetője és riportere. Fotó: AMC Networks

Szóljon hozzá!