Telekom

Felturbózza hálózatát a Telekom

A távközlési cég hosszabb távú célja, hogy az egész országban gigabites hálózatot tegyen elérhetővé.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Magyar Telekom az elmúlt négy évben 240 milliárd forintot költött Magyarországon vezetékes- és mobilhálózatainak infrastruktúra-fejlesztésére. A Telekom a tervek szerint az idén 90 milliárd forintot költ fejlesztésre, aminek 47 százalékát, nagyságrendileg 40 milliárd forintot vezetékes hálózatra fordít – közölte a vállalat.

A szolgáltató kábelhálózata nagy részén megduplázta az elérhető legnagyobb internetes csomag kínálta letöltési sebességet, ezzel már összesen több mint 1,7 millió gigabites sebességű elérést kínál a magyarországi otthonok és vállalkozások egyharmada számára.

Az optikai hálózat nyújtotta előnyök nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem több mint 400 olyan településen is, ahol a lakosok száma 5000 alatti, sőt ennek közel a fele 1000 lakosúnál kisebb kistelepülés.

A Telekom már 240 milliárd forintot költött Magyarországon vezetékes- és mobilhálózatainak infrastruktúra-fejlesztésére az elmúlt négy évben.

Borító: Mika Baumeister, Unsplash

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Előbb érkezik az Álarcos énekes, az RTL Klub idei nagy újdonsága

Nem a sokak által várt őszi időszakban, hanem már jóval előbb képernyőre kerülhet a The Masked Singer (A maszkos énekes) címmel is emlegetett nagyszabású produkció, ahol inkognitójukat megőrizve énekel 12 híresség. Kiderült az is, hogy Budapesten veszik fel a szlovák és a cseh változatot is.

Szereplőket toboroz az RTL Klub és a TV2

Hat olyan tévéműsort is találtunk, ahová játékosok jelentkezését várja jelenleg a két vezető kereskedelmi csatorna. Túlélőshowba, tehetségkutatóba, vidéki társkereső reality-be, pénzügyi műsorba, főzőshowba is jelentkezhetnek azok, akik a fődíjért és a hírnév kedvéért szeretnék viszontlátni magukat a tévéképernyőkön.