Telekom

Felturbózza hálózatát a Telekom

A távközlési cég hosszabb távú célja, hogy az egész országban gigabites hálózatot tegyen elérhetővé.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Magyar Telekom az elmúlt négy évben 240 milliárd forintot költött Magyarországon vezetékes- és mobilhálózatainak infrastruktúra-fejlesztésére. A Telekom a tervek szerint az idén 90 milliárd forintot költ fejlesztésre, aminek 47 százalékát, nagyságrendileg 40 milliárd forintot vezetékes hálózatra fordít – közölte a vállalat.

A szolgáltató kábelhálózata nagy részén megduplázta az elérhető legnagyobb internetes csomag kínálta letöltési sebességet, ezzel már összesen több mint 1,7 millió gigabites sebességű elérést kínál a magyarországi otthonok és vállalkozások egyharmada számára.

Az optikai hálózat nyújtotta előnyök nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem több mint 400 olyan településen is, ahol a lakosok száma 5000 alatti, sőt ennek közel a fele 1000 lakosúnál kisebb kistelepülés.

A Telekom már 240 milliárd forintot költött Magyarországon vezetékes- és mobilhálózatainak infrastruktúra-fejlesztésére az elmúlt négy évben.

Borító: Mika Baumeister, Unsplash

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!