Lázár János, az Egy Ladában Lázárral műsorvezetője

Lázár János műsorvezető lett

Egy Lada Nivából indított rendszeres facebookos műsort a Fidesz-kormány egykori nagyágyúja. A hétvégén lement az első „adás“.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Sokan találgatták korábban, Lázár János lesz-e Orbán Viktor miniszterelnök majdani utódja. A politikus, aki sokáig a kormány második legmeghatározóbb tagjának számított, és rendszeres szereplője volt a médiának, az elmúlt időszakban hátrább lépett a napi politikától. Azóta inkább a közösségi médiában, a Facebookon építi személyes énmárkáját, viszonylag rövid idő alatt 43 ezer követője lett. Láthattuk őt már a nép egyszerű embereként ultipartizni is, mintha csak azokat az időket igyekezne feledtetni, amikor még a luxusautóban lézerblokkolóval közlekedő politikus volt.

Most mindenesetre úgy tűnik, Lázár kedvet kapott néhány elődjétől, D. Tóth Krisztától, az Elviszlek magammal című YouTube sorozat műsorvezetőjétől, vagy talán Ujhelyi István MSZP-s politikus Európa Taxija sorozata tetszett meg neki, vagy az amerikai példák, Lázár mindenesetre meghirdette a Facebookon és a honlapján, hogy szívesen elvisz magával néhány jelentkezőt autókázni, közben pedig lehet vele beszélgetni. Felszereltetett pár kamerát egy Lada Niva típusú terepjáróba, hogy első alkalommal Róberttel és párjával, Erikával az általa kormánybiztosként felügyelt Ménesbirtok körül autókázzon, útközben pedig kitárgyalják az ország néhány ügyét.

Az Egy Ladában Lázárral első adása a Facebookra tegnap került ki. Lázár (44), illetve a stábja nagyon jó utastársat választott, a 42 éves Robert ugyanis a telekommunikációs szektorból, a versenyszférából érkezett, bizonyos ügyekben meglehetősen kritikus véleménnyel van, de kettejük között kifejezetten értelmes, jó kedélyű, konstruktív párbeszéd vette kezdetét.

Lázár János az út során egyszer tett is egy kijelentést, hogy nem érti azokat a politikustársait, akik elzárkóznak az emberektől, a beszélgetés végén, a búcsúzáskor pedig megdicsérte Robertet, amiért voltak gondolatai, ötletei is, nem csak kritikái. Témájuk az egészségügy helyzete volt, ami Robertet nem csak azért foglalkoztatja, mert koránál fogva idővel neki is szüksége lehet rá, hanem a párja miatt, aki a SOTE-n dolgozik, és így nyilván közeli tapasztalatai is vannak.

Robert és a párja is elégedetten száll ki az autóból, amit egyébként ő is kipróbált az út során. Robert azt mondta, pozitívan csalódott, bár nem voltak előítéletei. Örül, hogy Lázár nem állt ellen a tegeződésnek sem, és így valóban közvetlenül tudtak beszélgetni.

Lázár egyébként az út során bevallja Robertnek, hogy neki is vannak politikusi betanult panelmondatai. A műsor egy másik érdekes pontján Robertben felmerül, hogy miért vannak 40 éves emberek hiányos fogsorral, mire Lázár azt mondja, igen, van egy társadalmi vita erről, hogy közben miért épülnek a stadionok. Lázár azt mondja erre, ő azon a véleményen van, hogy egyik terület fejlesztése nem a másik területtől való forrásvonással jár. A beszélgetés másik részében viszont azt mondja, alulmaradt a kormányban, amikor nagyobb fizetést szeretett volna intézni az ápolóknak, orvosoknak.

A videót egyébként máris több mint 34 ezren látták. Korábban Ujhelyi István is jelentkezett a műsorba, de ő azt állítja, nem kapott választ egyelőre.

Lázár honlapjánaz áll, hogy a jelentkezőket sorsolással választják. A következő epizódokba még lehet jelentkezni.

Borító: Lázár János, az Egy Ladában Lázárral műsorvezetője

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal az Eurosport kerékpáros szakértője Juan Antonio Flecha készít interjút

Az Eurosport exkluzív sportjogokat vásárolt

Az Eurosport bejelentette, hogy ő közvetíti a Tour de France és a La Vuelta futamokat 2025-ig. Emellett a La Course by Le Tour, a Liège-Bastogne-Liège és Flèche Wallonne versenyket is élőben fogja sugározni a sportcsatorna.

Puch László vállalkozó, az MSZP volt pénztárnoka

Puch László, az MSZP volt pénztárnokának közeléből próbálták megszerezni a Computerworld, a PC World és a GameStar kiadóját

A több szaklapot is kiadó Project029 kiadóvállalatot nemrégiben majdnem megszerezték Puch László volt MSZP-pénztárnok közeléből egy végrehajtási eljárás során, de az ügylet végül meghiúsult. A Media1 utolérte Puchot is, aki röviden nyilatkozott is a történtekről. Közben az is kiderült, hogy a céghez érkező új lapigazgató a Fidelitasnál is fontos szakpolitikai pozíciót töltött be.