fbpx
Falusi CSOK, Hellovidék

Falusi CSOK: segít a HelloVidék újdonsága

Falusi CSOK aloldalt indított a Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék, vidékieket célzó életmód-hírportál.

Nemrég jelentek meg a Falusi CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) részletszabályai: a program júliustól indul, de máris nagy érdeklődés övezi. Becslések szerint ugyanis akár 100 milliárd forint is kerülhet a kedvezményezett családokhoz.

A nagy érdeklődés miatt indított új, a Falusi CSOK témájában való eligazodást segítő aloldalt a Portfolio Csoport legfiatalabb tagja, a HelloVidék nevű, vidékieket célzó életmód-hírportál.

„Budapesti szerkesztőink és vidéki tudósítóink mindössze 3 hét alatt, 2486 településről gyűjtöttek információkat, adatokat. Így minden településoldalon egyedi elemzés várja az érdeklődőket, az adatokat folyamatosan frissítjük″

– említette Nagy Bálint, a HelloVidék vezető szerkesztője a cégcsoport blogjában.

A HelloVidék falusi CSOK-os aloldalán adott falura, kisvárosra vonatkozó népszámlálásai adatok mellett lakáspiaci és gazdasági statisztikák segítik az érdeklődőket abban, hogy megéri-e az adott településen felvenni a Falusi CSOK-ot. Ilyen adatbázis eddig nem volt érhető: a készítők szándéka szerint a jövőben viszonyítási pont lesz a téma iránt érdeklődők számára.

A Falusi CSOK részletszabályai szerint a települések listájára 2486 hátrányosabb helyzetű, 5000 fő lélekszám alatti település került.

A támogatás célja:

  • Új lakás építése
  • Új lakás vásárlása
  • Használt lakás vásárlása
  • Meglévő lakás bővítése
  • Meglévő lakás korszerűsítése

A Falusi CSOK-ot a következő ingatlantípusokra lehet igénybe venni: használt lakás, tanya, birtokközpont vásárlására, ezzel egyidejűleg korszerűsítésére és/vagy bővítésére

A Falusi CSOK maximális összege:

  • 1 gyermek után 600.000 forint
  • 2 gyermek után 2.600.000 forint
  • 3 vagy több gyermek után 10.000.000 forint
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások