fbpx
es.hu, Élet és Irodalom, ÉS

Gond volt az Élet és Irodalom oldalával

Órákon át nem működött az es.hu, eleinte Kovács Zoltán is csak találgatni tudott, miért nem érhetők el a tartalmak.

Órákon át nem működött az Élet és Irodalom (ÉS) internetes oldala, az es.hu.

A főoldalon csupán az alábbi képernyőkép töltődött be, mely alapján első ránézésre tűnt, mintha valaki letörölte volna az irodalmi és közéleti lap szerverének teljes tartalmát.

Az es.hu könyvtárrendszere jelenleg üresnek tűnik
Az es.hu könyvtárrendszere jelenleg üresnek tűnik

Olvasóink is jelezték: képtelenek elérni a weblapot, pedig nagyon várták már, hogy a most megjelent hetilap legújabb cikkeit elolvashassák.

Aggódni kezdtünk, mi történhetett, esetleg hekkertámadás érte az oldalt, ezért felhívtuk Kovács Zoltán főszerkesztőt.

Kérdésünkre a főszerkesztő elmondta: már sok e-mailt kaptak a problémával kapcsolatban, a webmester segítségével dolgoznak a megoldáson. Azt a főszerkesztő még nem tudta megmondani, mi történhetett. Arra, hogy feltörték-e az oldalt, azt mondta, ezt nem tartja túl valószínűnek, mivel viszonylag jó biztonsággal működik az oldal. Kovács Zoltán szerint, mivel pénteken a legnagyobb a látogatottságuk, elképzelhető, hogy a rendszer a sok olvasó miatt omlott össze.

10:50

Kiderült, hogy valószínűleg az ÉS internetszolgáltatójának úgynevezett DNS szerverével lehetett a probléma. A DNS szerverek felelnek azért, hogy az es.hu cím beírásakor a megfelelő kiszolgálógép nyíljon meg, ezzel akadhatott a gond. Egy olvasónk számolt be róla, hogy a tegnapi napon más, az ÉS szolgáltatójánál lévő weboldalakkal is előfordult hasonló jelenség.

13:00

Mostanra tapasztalataink szerint helyreállt az ÉS az oldala.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások