Családháló

Kismamáknak segít a Családháló mobilapp

A családbarát - pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető - intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációra 7 millió forintot kapott a fejlesztő alapítvány.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Kilenc hónapos munkával összegyűjtötték azon intézmények, áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását, és ezeket egy mobilapplikációban tették elérhetővé.

Székely Attila, a Családháló nevű applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője az MTI tudósítása szerint az applikáció bemutatásakor arról beszélt, az applikációban mindennek nyomán több mint ezer helyszín érhető el. Ezek a helyszínek lehetővé teszik, hogy a szülők tisztába tegyék vagy megszoptassák kisgyermeküket.

Az alapítvány illetékesének közlése szerint azt tapasztalták, hogy a kormányhivatalok, kormányablakok mindegyike eleget tesz ennek a követelménynek, illetve a nagyobb áruházak, közművelődési és szolgáltató intézmények döntő többsége is.

Székely arról is beszámolt, hogy a kormányzat 7 millió forinttal támogatta az applikáció megvalósítását.

Az alkalmazás egy térkép segítségével jeleníti meg a családbarát helyeket. Tájékoztatást kaphatnak a felhasználók az intézmény által nyújtott  családbarát szolgáltatásokról, illetve útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

(MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti