Családháló

Kismamáknak segít a Családháló mobilapp

A családbarát - pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető - intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációra 7 millió forintot kapott a fejlesztő alapítvány.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kilenc hónapos munkával összegyűjtötték azon intézmények, áruházak listáját, amelyek segítik a kisgyermekes szülők ügyintézését, bevásárlását, és ezeket egy mobilapplikációban tették elérhetővé.

Székely Attila, a Családháló nevű applikációt létrehozó Családháló Alapítvány képviselője az MTI tudósítása szerint az applikáció bemutatásakor arról beszélt, az applikációban mindennek nyomán több mint ezer helyszín érhető el. Ezek a helyszínek lehetővé teszik, hogy a szülők tisztába tegyék vagy megszoptassák kisgyermeküket.

Az alapítvány illetékesének közlése szerint azt tapasztalták, hogy a kormányhivatalok, kormányablakok mindegyike eleget tesz ennek a követelménynek, illetve a nagyobb áruházak, közművelődési és szolgáltató intézmények döntő többsége is.

Székely arról is beszámolt, hogy a kormányzat 7 millió forinttal támogatta az applikáció megvalósítását.

Az alkalmazás egy térkép segítségével jeleníti meg a családbarát helyeket. Tájékoztatást kaphatnak a felhasználók az intézmény által nyújtott  családbarát szolgáltatásokról, illetve útvonaltervező is segíti a tájékozódást.

(MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

Somossy Barbara; Forró Bence; Rátonyi Krisztina; Fodor Imre, a Balatoni Nyár műsorvezetői

Új műsorvezetőkkel tér vissza a Balatoni Nyár

Június 15-én indul a megújuló Balatoni Nyár című magazinműsor, mely délelőttönként várja majd a nézőket a Duna TV-n és a Duna World csatornán. Bejelentették a műsorvezetőket és a többi részletet.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!