fbpx
A DriveNow budapesti megjelenésének bejelentése

Magyarországra is bejön a DriveNow

A Nyugat-Európában már népszerű, prémium közösségi autómegosztó márka a kelet-európai régióban nálunk jelenik meg elsőként.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Április 29-től Magyarországon is elérhetővé válik a DriveNow a Németországban és Ausztriában már népszerű közösségi autómegosztó (car sharing) szolgáltatása. A cég része a német autógyártók, a BMW és a Daimler közös vállalatának, a Share Now autómegosztó szolgáltatásnak.

A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, úgynevezett free-floating autómegosztó szolgáltató nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos BMW i3-assal.

A DriveNow Budapesttel törne be a régióba

Olivier Reppert, a Share Now vezérigazgatója elmondta:

„Budapest az első város, ahol jelen vagyunk az izgalmas közép-kelet-európai régióban. Azt látjuk, hogy e modern és gyorsan növekvő városban nagy az igény a fenntartható és rugalmas mobilitás iránt. Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk tökéletesen kiegészíti a magyar fővárosban található közlekedési formákat. A Wallis franchise-üzemeltetője nagy tapasztalattal rendelkezik a mobilitási piacon, ezért tökéletes partnere az itteni üzleti tevékenységünknek.”

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

„A BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba” – tette hozzá Müllner Zsolt, az AutoWallis Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Percdíjas, óradíjas és napidíjas bérlés is lehetséges a DriveNow rendszerében

Budapesten egyébként több más autómegosztó szolgáltatás is üzemel már. Ilyen a GreenGo és a MOL Limo is. Érdekesség, hogy a hazai autómegosztós piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az új, prémium kategóriás autók a DriveNow esetében. Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenthető.

A szolgáltatás flottájában MINI Cabrio-k, 3 és 5 ajtós MINI-k, X2-es városi terepjárók és elektromos i3-as modellek is helyet kapnak. A flottában ezenkívül megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériába tartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourer-ek, valamint BMW X1-esek is.

63 négyzetkilométeren Budapesten

Az induláskor Budapest központi területeire fókuszálnak: a 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a DriveNow nevű applikáció segítségével lehet kibérelni a 240 gépkocsi bármelyikét, pontosabban azt, amelyek ezek közül éppen nincsenek még lefoglalva. A felhasználók a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik a szolgáltatást használók.

„A nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kívánunk nyújtani” – mondta Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője. „Minőségi flottánkkal és autómegosztó szolgáltatásunkkal együttesen egy olyan prémium szolgáltatást kínálunk a magyar piacon, amely ma még nem elérhető a magyar piacon. Ez pedig még csak a kezdet – a jövőben folyamatosan bővítjük és fejlesztjük szolgáltatásunkat.”

Megkezdődött a regisztráció

Bár a DriveNow szolgáltatása csak április 29-én válik elérhetővé, de az érdeklődők már most is regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4.990 forint lesz az egyszeri regisztrációs díj, ezt követően pedig egyszeri 9.990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

A DriveNow magyarországi bevezetést  a Café PR csapata mellett  a közösségi médiás BeSocial, a kreatívokat elkészítő Spice Communication, az átkattintás alapú kampányokat a Studio Binär kezeli.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások