fbpx
A DriveNow budapesti megjelenésének bejelentése

Magyarországra is bejön a DriveNow

A Nyugat-Európában már népszerű, prémium közösségi autómegosztó márka a kelet-európai régióban nálunk jelenik meg elsőként.

Április 29-től Magyarországon is elérhetővé válik a DriveNow a Németországban és Ausztriában már népszerű közösségi autómegosztó (car sharing) szolgáltatása. A cég része a német autógyártók, a BMW és a Daimler közös vállalatának, a Share Now autómegosztó szolgáltatásnak.

A jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, úgynevezett free-floating autómegosztó szolgáltató nyolc különböző BMW és MINI modellel, összesen 240 autóval indítja el szolgáltatását Budapesten, köztük 40 elektromos BMW i3-assal.

A DriveNow Budapesttel törne be a régióba

Olivier Reppert, a Share Now vezérigazgatója elmondta:

„Budapest az első város, ahol jelen vagyunk az izgalmas közép-kelet-európai régióban. Azt látjuk, hogy e modern és gyorsan növekvő városban nagy az igény a fenntartható és rugalmas mobilitás iránt. Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk tökéletesen kiegészíti a magyar fővárosban található közlekedési formákat. A Wallis franchise-üzemeltetője nagy tapasztalattal rendelkezik a mobilitási piacon, ezért tökéletes partnere az itteni üzleti tevékenységünknek.”

A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

„A BMW meghatározó régióbeli partnereként és a trendek alapján egyértelmű volt, hogy nekünk kell belevágnunk ebbe a szolgáltatásba” – tette hozzá Müllner Zsolt, az AutoWallis Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Percdíjas, óradíjas és napidíjas bérlés is lehetséges a DriveNow rendszerében

Budapesten egyébként több más autómegosztó szolgáltatás is üzemel már. Ilyen a GreenGo és a MOL Limo is. Érdekesség, hogy a hazai autómegosztós piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az új, prémium kategóriás autók a DriveNow esetében. Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenthető.

A szolgáltatás flottájában MINI Cabrio-k, 3 és 5 ajtós MINI-k, X2-es városi terepjárók és elektromos i3-as modellek is helyet kapnak. A flottában ezenkívül megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériába tartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourer-ek, valamint BMW X1-esek is.

63 négyzetkilométeren Budapesten

Az induláskor Budapest központi területeire fókuszálnak: a 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a DriveNow nevű applikáció segítségével lehet kibérelni a 240 gépkocsi bármelyikét, pontosabban azt, amelyek ezek közül éppen nincsenek még lefoglalva. A felhasználók a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A járműveket a felhasználási terület bármely pontján elérhető közterületi parkolóhelyen letehetik és felvehetik a szolgáltatást használók.

„A nyolc különböző modellel a fővárosban közlekedőknek minden élethelyzetre, amelyben autóra van szükségük, megfelelő, komfortos és elérhető megoldást kívánunk nyújtani” – mondta Fischer Péter, a DriveNow hazai képviseletét ellátó Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője. „Minőségi flottánkkal és autómegosztó szolgáltatásunkkal együttesen egy olyan prémium szolgáltatást kínálunk a magyar piacon, amely ma még nem elérhető a magyar piacon. Ez pedig még csak a kezdet – a jövőben folyamatosan bővítjük és fejlesztjük szolgáltatásunkat.”

Megkezdődött a regisztráció

Bár a DriveNow szolgáltatása csak április 29-én válik elérhetővé, de az érdeklődők már most is regisztrálhatnak a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján. Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg a szolgáltatáshoz tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4.990 forint lesz az egyszeri regisztrációs díj, ezt követően pedig egyszeri 9.990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

A DriveNow magyarországi bevezetést  a Café PR csapata mellett  a közösségi médiás BeSocial, a kreatívokat elkészítő Spice Communication, az átkattintás alapú kampányokat a Studio Binär kezeli.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások