fbpx
Baló György temetése

Így búcsúztatták Baló Györgyöt

Szombaton eltemették a magyar televíziós újságírás egyik legelismertebb tudású szaktekintélyét. Az RTL Híradó felvételeinek segítségével mutatjuk meg, hogyan búcsúztatták Baló Györgyöt a ravatalozónál, illetve a Házon kívül című műsorral emlékezünk színes életútjára.

A 71 éves televízióstól, az idén március 18-án, hosszan tartó súlyos betegsége következményeként elhunyt Baló Györgytől egykori tanítványai, barátai, munkatársai vettek búcsút a Farkasréti temetőben.

Sokoldalúságát, megkérdőjelezhetetlen tudását, felkészültségét és humorát emlegették a legtöbben, valamint azt, hogy pótolhatatlan űrt hagyott maga után a magyar televíziózásban.

Bár a család előzetesen azt jelezte, a szomorú esemény nem sajtónyilvános, Baló György utolsó munkahelye, az RTL Klub forgathatott a helyszínen. Az általuk készített felvételek segítségével tudjuk megmutatni, hogyan búcsúztak a magyar televíziózás egyik legelismertebb tudású személyiségétől, aki az 1970-es évektől idén január 7-ig, vagyis csaknem 50 éven át volt képernyőn (kisebb nagyobb megszakításokkal), hogy nézőit a tőle telhető leghitelesebb módon tájékoztassa a világ történéseiről.

A felvétel az alábbi lejátszógombra kattintva indítható.

Beszédet mondott Vidos Mihály, Braun Róbert és Bánfalvi István is. Beszédeiket teljes hosszában ide kattintva nézhetik, hallgathatják végig.

Baló György 1947. június 14-én, Budapesten született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett magyar-angol-német szakon. A Magyar Televízió (MTV) külpolitikai szerkesztőségében dolgozott 1975-től, valamint a Mozgó Világ munkatársa is volt, 1989-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöki tisztségét töltötte be.

Később, 2000-től az MTV műsorvezetőjeként, majd 2002-től 2006-ig kulturális igazgatójaként dolgozott, 2002-2003 között A hét főszerkesztője volt.

2009-ben a Magyar Rádió Kossuth adóján a 180 perc című reggeli műsort vezette, majd 2010-től 2012-ig az MTV főszerkesztői posztját töltötte be.

Pályája során 1997-ben ő lett az Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója, 2013 szeptemberétől a Story4 Hír24 című, ma már nem létező hírműsorában kapott feladatot. 2015-ben indult az RTL Klubnál a Magyarul Balóval című műsora. A műsorból betegsége miatt többször hiányzott, de mostanáig végül minden alkalommal képes volt visszatérni oda.

Baló Györgyöt 1982-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1988-ban Balázs Béla-díjjal, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

Baló Györgyöt idén január 7-én láthatta utoljára a nagyobb nyilvánosság, amikor a Magyarul Balóval című RTL-es műsorának végén bejelentette, egészségügyi okok miatt műsorának szüneteltetését kérte az RTL Klub vezetőségétől.

Baló Györgyre emlékezett a héten a Házon kívül című műsor is, melyben régi felvételeket is felidéztek, illetve itt is megszólaltak pályatársai, barátai.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások