Turcsán Tamás Péter, a könyv szerzője

Hazai startupkönyv közösségi finanszírozással

Megjelenés előtt Turcsán Tamás Péter [email protected]: Az elveszett recept című könyve. A megjelentetéshez saját fejlesztésű támogatói oldalt hozott létre az újságíróból lett startupszakértő.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Turcsán Tamás Pétert éveken át különböző szaklapok (például PC World) újságírójaként és szerkesztőként ismerhettük, később figyelme egyre inkább a startup világ felé fordult, míg végül maga is a startup világban kötött ki, hisz évek óta vállalkozóként dolgozik, illetve startupok körül nyüzsög, inkubátorházban dolgozik. Mostanra pedig összeállt első szakkönyve, [email protected]: Az elveszett recept címmel.

Startup Book@me: Az Elveszett recept
Startup [email protected]: Az Elveszett recept

Hiába van azonban betördelve a kész szöveg az illusztrációkkal, a könyvet most még egyelőre nem vehetjük kezünkbe, csupán egy részletét és a borítót töltötte fel honlapjára, és most közösségi finanszírozással szeretné nyomtatásban is kiadni. Az ismert közösségi finanszírozási oldalak – az Indiegogo, a Kickstarter – használata helyett, inkább saját fejlesztésű támogatói oldalt hozott létre a startup témájú könyv megjelentetéséhez a startupbook.me oldalon.

Gyakorlati tapasztalatokat ad át

„Startup definíciók sokasága, vállalkozói könyvek tucatjai és cégalapítók milliói keresik a »tuti választ« arra, hogy miként is lehet sikeres vállalkozást indítani. Rengeteg szakmai cikk, előadás, workshop foglalkozik a vállalkozói lét rejtelmeivel. Egyik formát sem találtam eléggé személyesnek – hát gondoltam írok egy saját könyvet, amelyben a saját történeteimmel kiegészítve mondom el, mit is gondolok a startupokról”

– idézte fel könyve születésének körülményeit a startup világban most már egy évtizede aktívan dolgozó, projektek százainak tanácsot adó, és – nem mellesleg – jó ideje vállalkozóként élő, dolgozó szerző.

A szerző elmondása szerint a könyv egyediségét az adja, hogy nem tudományos kutató, nem elméleti közgazdász írta, az író a startup világ szereplőjeként megtapasztalt vagy az általa fontosnak tartott életből vett, valós történettel igyekszik megvilágítani a startup élet hatalmas kihívásait, apró örömeit. Belülről láttatja, hogy mit érez a projekt ötletgazdája, miért szükséges egy megvalósító csapat és miben különbözik a megvalósító és a működtető. Az olvasók megtudhatják belőle azt is, hogy milyen képességeket kell birtokolniuk nekik és csapattársaiknak egy sikeres vállalkozás elindításához, illetve segítséget kaphatnak az üzletfejlesztéshez, a csapat profi felépítéséhez, a sikeres stratégiák kialakításához.

Sorozat lesz belőle

A szerző meghatározása szerint az Elveszett recept egy storytelling book, amely a [email protected] sorozat első köteteként, elsősorban azoknak szól, akik startup vállalkozóvá szeretnének válni, vagy érdeklődnek a vállalkozói életforma iránt. A könyv ugyanakkor a már működő vállalkozásoknak is kínál inspirációt, a 42 fejezet mindegyike érdekes titkokat fed fel azok számára is, akik nem most kezdték, hanem már évek óta azon dolgoznak, hogy eljussanak a sikerig.

A könyv azon túl, hogy gyakorlati tanácsokat ad a cégépítés, a tehetségfejlesztés, a delegáció kérdéseiben, sokat foglalkozik az alapítók motivációjával, az épülő vállalkozások különböző állomásaival, a sikeres csapat képességeivel. Az olvasó megismerheti a könyv segítségével azokat a szerepeket, pozíciókat, amelyekre a növekedő vállalkozásokban megfelelő embereket kell állítania a menedzsmentnek. Az elveszett recept kíméletlenül leleplezi azokat a tévképzeteket, és illúziókat a tehetségről, az ötletről, a sikerről, amelyek a „startup romantika” leggyakoribb tévedéseiként jelennek meg.

A könyv előreláthatólag április elején kerül a nyomdába. A könyv történeteit Szőnyi Gergely karikatúra-szerű illusztrációi teszik plasztikussá.

A Startupbook.me oldalon a támogatást előrendelési lehetőséggel is összekötötték. Aki kevesebbet fizet, az például digitális kiadást kap, de a magasabb támogatói csomagokhoz még személyes tanácsadás, mentoráció és stratégiai tanácsadás is tartozik a könyv mellé, valamint egyéb digitális szolgáltatások, plusz tartalmak is.

Frissítés 2019.07.18

Turcsán Tamás Facebook-oldalán bejelentette, hogy sikerült kinyomtatni a könyvet. Fotót is közzétett a nyomdai kiszállítás után.

 

Szóljon hozzá!