fbpx
Turcsán Tamás Péter, a könyv szerzője

Hazai startupkönyv közösségi finanszírozással

Megjelenés előtt Turcsán Tamás Péter [email protected]: Az elveszett recept című könyve. A megjelentetéshez saját fejlesztésű támogatói oldalt hozott létre az újságíróból lett startupszakértő.

Turcsán Tamás Pétert éveken át különböző szaklapok (például PC World) újságírójaként és szerkesztőként ismerhettük, később figyelme egyre inkább a startup világ felé fordult, míg végül maga is a startup világban kötött ki, hisz évek óta vállalkozóként dolgozik, illetve startupok körül nyüzsög, inkubátorházban dolgozik. Mostanra pedig összeállt első szakkönyve, [email protected]: Az elveszett recept címmel.

Startup Book@me: Az Elveszett recept
Startup [email protected]: Az Elveszett recept

Hiába van azonban betördelve a kész szöveg az illusztrációkkal, a könyvet most még egyelőre nem vehetjük kezünkbe, csupán egy részletét és a borítót töltötte fel honlapjára, és most közösségi finanszírozással szeretné nyomtatásban is kiadni. Az ismert közösségi finanszírozási oldalak – az Indiegogo, a Kickstarter – használata helyett, inkább saját fejlesztésű támogatói oldalt hozott létre a startup témájú könyv megjelentetéséhez a startupbook.me oldalon.

Gyakorlati tapasztalatokat ad át

„Startup definíciók sokasága, vállalkozói könyvek tucatjai és cégalapítók milliói keresik a »tuti választ« arra, hogy miként is lehet sikeres vállalkozást indítani. Rengeteg szakmai cikk, előadás, workshop foglalkozik a vállalkozói lét rejtelmeivel. Egyik formát sem találtam eléggé személyesnek – hát gondoltam írok egy saját könyvet, amelyben a saját történeteimmel kiegészítve mondom el, mit is gondolok a startupokról”

– idézte fel könyve születésének körülményeit a startup világban most már egy évtizede aktívan dolgozó, projektek százainak tanácsot adó, és – nem mellesleg – jó ideje vállalkozóként élő, dolgozó szerző.

A szerző elmondása szerint a könyv egyediségét az adja, hogy nem tudományos kutató, nem elméleti közgazdász írta, az író a startup világ szereplőjeként megtapasztalt vagy az általa fontosnak tartott életből vett, valós történettel igyekszik megvilágítani a startup élet hatalmas kihívásait, apró örömeit. Belülről láttatja, hogy mit érez a projekt ötletgazdája, miért szükséges egy megvalósító csapat és miben különbözik a megvalósító és a működtető. Az olvasók megtudhatják belőle azt is, hogy milyen képességeket kell birtokolniuk nekik és csapattársaiknak egy sikeres vállalkozás elindításához, illetve segítséget kaphatnak az üzletfejlesztéshez, a csapat profi felépítéséhez, a sikeres stratégiák kialakításához.

Sorozat lesz belőle

A szerző meghatározása szerint az Elveszett recept egy storytelling book, amely a [email protected] sorozat első köteteként, elsősorban azoknak szól, akik startup vállalkozóvá szeretnének válni, vagy érdeklődnek a vállalkozói életforma iránt. A könyv ugyanakkor a már működő vállalkozásoknak is kínál inspirációt, a 42 fejezet mindegyike érdekes titkokat fed fel azok számára is, akik nem most kezdték, hanem már évek óta azon dolgoznak, hogy eljussanak a sikerig.

A könyv azon túl, hogy gyakorlati tanácsokat ad a cégépítés, a tehetségfejlesztés, a delegáció kérdéseiben, sokat foglalkozik az alapítók motivációjával, az épülő vállalkozások különböző állomásaival, a sikeres csapat képességeivel. Az olvasó megismerheti a könyv segítségével azokat a szerepeket, pozíciókat, amelyekre a növekedő vállalkozásokban megfelelő embereket kell állítania a menedzsmentnek. Az elveszett recept kíméletlenül leleplezi azokat a tévképzeteket, és illúziókat a tehetségről, az ötletről, a sikerről, amelyek a „startup romantika” leggyakoribb tévedéseiként jelennek meg.

A könyv előreláthatólag április elején kerül a nyomdába. A könyv történeteit Szőnyi Gergely karikatúra-szerű illusztrációi teszik plasztikussá.

A Startupbook.me oldalon a támogatást előrendelési lehetőséggel is összekötötték. Aki kevesebbet fizet, az például digitális kiadást kap, de a magasabb támogatói csomagokhoz még személyes tanácsadás, mentoráció és stratégiai tanácsadás is tartozik a könyv mellé, valamint egyéb digitális szolgáltatások, plusz tartalmak is.

Frissítés 2019.07.18

Turcsán Tamás Facebook-oldalán bejelentette, hogy sikerült kinyomtatni a könyvet. Fotót is közzétett a nyomdai kiszállítás után.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások