Christopher Mattheisen még a Telekom vezérigazgatójaként

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország élén

A Magyar Telekom volt vezérigazgatója ügyvezető igazgató lett a szoftveróriás magyar részlegénél.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Újra munkába állt Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom volt vezérigazgatója, aki tavaly távozott a távközlési óriás éléről, amelyet 2006 óta irányított.

Mattheisen a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának nevezték ki. Az új pozíciót 2019. március 4-én foglalja el.

Mattheisen annak a Szentkuti Gabriellának a helyét veszi át, aki tavaly július 2-án hagyta ott a Microsoft Magyarországot, és akit átmenetileg Bábel Gabriella, a nagyvállalati üzletág vezetője helyettesített megbízott ügyvezetőként. (Bábel a továbbiakban is a nagyvállalati üzletágat igazgatja majd.)

A Microsoft Magyarország hétfőn jelentette be, hogy megtalálták Szentkuti Gabriella végleges utódját Mattheisen személyében. Felidézték, hogy Mattheisen magyarországi szakmai karrierje még a Westel900-nél kezdődött, majd marketing, értékesítési és stratégiai területekért felelt európai mobil szolgáltatóknál. Dolgozott többek között Lengyelországban az ERA GSM-nél, a MediaOne Internationalnál, a BT Cellnet-nél (O2), illetve két informatikai startupnál az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. 2002-ben tért vissza Magyarországra, hogy átvegye a Magyar Telekom vezetékes üzletágának vezetését. 2006-ban nevezték ki vezérigazgatóvá, majd 12 éven át vezette a céget.

„Nagy izgalommal csatlakozom a Microsoft csaptához. A felhő, a big data, a dolgok internete, a mesterséges intelligencia, de még a kiterjesztett- vagy a virtuális valóság is mára a technológia fejlődésének meghatározói, a Microsoft pedig mindegyik területen vezető szerepet tölt be. Új pozíciómban arra fogok törekedni, hogy a magyar vállalkozások és szervezetek maximálisan kiaknázhassák az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségeket”

– nyilatkozta kinevezése kapcsán Christopher Mattheisen.

A Microsoft ellen egyébként nemzetközi tőzsdei felügyeleti vizsgálat folyik, mivel egyes alvállalkozói a feltételezések szerint túlárazottan adtak el termékeket a magyarországi közigazgatás szereplőinek. Az ügyben Orbán Viktor veje, Tiborcz István neve is előkerült.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Anadolu hírügynökség

Vádat emeltek a török állami hírügynökség munkatársai ellen Egyiptomban

Álhírterjesztéssel vádolják őket. Az újságírók bebörtönzésében élen járó országok toplistáján 2. helyen végző Törökország és a 3. helyen végző Egyiptom eközben azon vitatkozik, melyik ország kevésbé tisztelője a sajtó szabadságának. A letartóztatottak közül egyébként egy fő mostanra hazatért Törökországba.

Dankó Rádió

Megújult a Dankó Rádió

Az eddigi Csendül a nóta, száll a muzsika szlogenjét lecserélték, de más, ennél jelentősebb változások is vannak az állami rádiónál.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!