fbpx
Közbeszerzési Értesítő Plusz

Online folyóiratot indított a Közbeszerzési Hatóság

A Közbeszerzési Hatóság online publikált folyóiratának első száma szerdán jelent meg.

Január 23-án, szerdán jelent meg a Közbeszerzési Hatóság saját szakmai folyóiratának első száma. A Közbeszerzési Értesítő Plusz címre keresztelt, havonta megjelenő kiadvány célja, hogy folyamatos szakmai tájékoztatást és segítséget nyújtson a közbeszerzési piac szereplőinek.

A kiadvány létrehozatalát azzal magyarázza a hatóság szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleménye, hogy ezzel is ösztönözni akarják a közbeszerzési jógyakorlatok kialakítását, a tapasztalatok és ismeretek folyamatos megosztását. A Közbeszerzési Értesítő Plusz szakmai folyóirat hiteles szakmai információkat kíván biztosítani a szakterületet érintő legfontosabb kérdések, jogorvoslati döntések, jógyakorlatok, illetve a jogszabályi környezet esetleges változásai kapcsán. A kiadványban tudományos szakcikkek is olvashatóak lesznek, amelyek a legégetőbb szakmai kérdésekre adnak választ.

A január 23-án megjelent első szám tartalmazza a Közbeszerzési Hatóság friss állásfoglalásait konkrét ügyek kapcsán, a Közbeszerzési Döntőbizottság jogorvoslati aktualitásait, továbbá statisztikai adatokat közöl a magyar közbeszerzési piacról. A Közbeszerzési iránytű rovat a közbeszerzési törvény átfogó módosítását mutatja be két részben: a fejezet egyrészt az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerhez kapcsolódó módosításokra, másrészt az adminisztratív terheket csökkentő, jogalkalmazókat támogató rendelkezésekre fókuszál.

A havilap ingyenesen lesz elérhető a Közbeszerzési Hatóság honlapjának részeként működő microsite-on , valamint a Napi Közbeszerzés mobil applikáció egy új menüpontjában.

A Közbeszerzési Értesítő Plusz első száma egyébként 63 oldalnyi PDF-ből áll.

Az 1995 óta fennálló Közbeszerzési Hatóság az Országgyűlésnek alárendelten szerv, melynek feladata, hogy a közérdeket, az ajánlatkérők és az ajánlattevők érdekeit figyelembe véve hatékonyan működjön közre a közbeszerzési politika alakításában, a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakításában és elterjesztésében, a közpénzek nyilvános és átlátható elköltésében. A hatóságnál működik a Közbeszerzési Döntőbizottság, mely az ország egész területére kiterjedő illetékességgel bírálja el a közbeszerzésekkel kapcsolatos jogvitákat.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások