fbpx
filter.hu

Újfajta magyar hírgyűjtő indult

A Filter nevű platformon egyébként már a Media1 anyagai is elérhetők.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Saját oldalt indíthatnak kedvenc témájuk összegyűjtött híreivel egy új magyar internetes szolgáltatás, a Filter.hu látogatói. A hazai fejlesztésű hírgyűjtőplatform segít megkeresni a hazai és külföldi cikkeket, amelyeket a felhasználó elmenthet egyéni használatra, vagy akár meg is oszthat és megvitathat másokkal a felületen. Az oldalt működtető startup szerint az új funkcióval a hírkeresés a jövőben közösségi élménnyé válhat.

Több mint száz téma köré épül

A Filter.hu rendszerének alapja a saját fejlesztésű hírgyűjtő szoftver és az egyedi kialakítású webes megjelenítési felület. A portál jelenleg több mint száz témában automatizáltan, algoritmus segítségével gyűjti az online elérhető megjelenéseket, amelyeket szerkesztői támogatással, időrendi sorrendben, intuitív felhasználói platformon tesz közzé. Az egyes hírek címe, illetve pár szavas bevezetője alapján a látogatók továbbkattinthatnak az eredeti hírforrásra.

Az oldalon a saját téma elindítása és szerkesztése egyszerű, gyorsan megtanulható. Az oldal a megadott kulcsszavak alapján összegyűjti a témában található cikkeket, majd közülük idővonalra rendezi azokat, amelyeket fontosnak vagy érdekesnek találunk. A kulcsszavas kereső egyszerűen használható logikai kódokkal pontosítható.

Beállítható azoknak az oldalaknak a listája is, amelyek cikkeit mindig – vagy épp soha nem – szeretnénk az ajánlott anyagok között látni.

A Filter.hu-n egyébként – csakúgy mint a Google Hírekben és a Hírstarton – már a Media1 hírei is elérhetők.

Emellett megadhatunk két szempontot (nézőpontot), amelyek alapján a beszerkesztett tartalmakat az oldalunk csoportosítja – így szétválhatnak például az eredeti témát alátámasztó és cáfoló (pro és kontra) cikkek, vagy a magyar és idegen nyelvű anyagok. Ez plusz struktúrát ad a gyűjtésnek, és segít a látogatóknak egyből átlátni a témát. A felhasználók – egy bloghoz hasonlóan – akár saját cikkeiket is közzétehetik, hozzáadhatják saját témájukhoz vagy megoszthatják más felületeken. A filter.hu szemlézi ezeket a tartalmakat, így a legizgalmasabb cikkek a hírszűrő saját témáiban is megjelenhetnek, de akár a címlapra is kikerülhetnek.

A módszerrel praktikusan és könnyen egy helyre összegyűjthetünk más látogatók számára is értékes és hasznos tartalmakat. A komment motor segítségével pedig az érdeklődők meg is beszélhetik, ki, mit gondol az adott témáról vagy akár az egyes cikkekről. A felhasználók eddig is változatos témákban indítottak oldalakat – többek között az óraátállításról, a globális felmelegedésről vagy a Terézvárosról.

Terézvárosi aloldal a Filter.hu-n
Terézvárosi aloldal a Filter.hu-n
Óraátállítás a Filter.hu-n
Óraátállítás a Filter.hu-n

Bevételre is szert lehet tenni

A témák szerkesztőinek a Google Analytics ingyenes szolgáltatása segítségével lehetősége van a látogatottság követésére, míg a Google AdSense hirdetési kód oldalba illesztésével akár hirdetést is lehet kitenni és pénzt lehet keresni saját tematikus oldallal.

Egyedi tematikus oldalaknak is átadják

A Filter.hu nemcsak arra alkalmas, hogy érdeklődők indítsanak maguknak vagy a nyilvánosságnak különböző témájú oldalakat. Az oldal algoritmusát egyedi tematikus portálok, sőt vállalati tudásmegosztó rendszerek is felhasználhatják hírszűrési megoldásokra. Így a Filter motorjával működik a startupvilág magyar és angol nyelvű információit közlő Startupinfos.com vagy a személyes fejlődéssel, önfejlesztéssel, karrierrel, testi és lelki egészséggel foglalkozó beyourbest.hu. A Filter emellett belső információs rendszert alakított ki az AImotive, az önvezető autókhoz mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesztő magyar startup részére.

Szóljon hozzá!