grill eszközök

Hasznos tippek a kerti grillezéshez (x)

Ha végre előbújnak az első tavaszi napsugarak, mi is jobban kimerészkedünk az otthonunk biztonságos melegéből. Itt az ideje a kinti programoknak, amihez azonban nem kell feltétlenül messzire mennünk. A kerti partik a saját udvarunkon, teraszunkon vagy a pergolában is megrendezhetők.

Ahhoz, hogy biztos legyen a kerti sütögetés sikere, idejében pácold be a húsokat! Használj megfelelő eszközöket, melyeket megtalálhatsz a Max Diszkont kerti grillezés kategóriájában! Süssél zöldségeket is, ne csak húsokat, és ne feledkezz meg a finom desszertről se!

Nézzük meg, melyek azok a tanácsok, amelyeket érdemes megfogadnod, ha grillezéshez kezdesz és szeretnéd elkápráztatni a finom falatokkal az egész családot, vagy a barátaidat!

Hogyan bánj a hússal?

Legalább 4 órával a sütés előtt pácold be a húsokat, és pihentesd letakarva a hűtőben! Vehetsz készen kapható grillfűszerkeverékeket is, de még jobb, ha magad állítod össze az alapanyagokat. Így olyan fűszereket tehetsz bele a keverékbe, amilyeneket csak szeretnél, csak legyenek harmóniában egymással.

Ha már a húsnál tartunk, szerezz be jó minőségűt! Egy órával a sütés előtt vedd ki a hűtőből, egyenletesebben sül majd a grillen, ha nem lesz túl nagy a hőmérséklet-különbség. Remek grillező csipeszeket lehet kapni, ezek segítségével forgasd a húsokat, soha ne szúrj beléjük tűt! Így benne marad a finom szaft, és sokkal ízletesebb lesz az étel.

A sütés vége felé sózz csak, mert az is kiveszi belőle a nedvességet, és száraz lesz a hús. A kiszáradás akkor is megtörténhet, ha az elkészült falatokat a grillen tartod melegen. Csomagold őket fóliába, akkor porhanyós lesz, és melegen is marad.

Tippek a grillezéshez

Ha faszént vagy brikettet használsz, várd meg, amíg a parazsa vörösről fehérre változik! Tartsd fölé a kezed úgy 12 cm-re, és ha 5 másodpercnél tovább nem bírod ott tartani, akkor foghatsz hozzá a sütéshez.

A fanyársakat a grillezés előtt fél órával áztasd be hideg vízbe, így nem fognak meggyulladni sütés közben, mert jól megszívják magukat nedvességgel. Amennyiben zöldségeket is pirítasz, olyanokat válassz, amelyek nem tartalmaznak sok vizet.

A kukorica, a vastag húsú paprika, a csiperkegomba és a padlizsán tökéletesen alkalmas a grillezéshez. A gombafejeket akár meg is töltheted valamilyen finomsággal, a zöldségeket pedig fűszerezd, és kend be olajjal vagy vajjal.

Sweet grill

A parti akkor lesz teljes, ha a főételek után desszertet is fel tudunk tálalni. Ha pedig ez is grillezett, akkor egészen különleges élményben lehet részünk. Zamatos gyümölcsöket is feldobhatsz a parázsra, amelyekben a cukor karamellizálódik a meleg hatására, így fenséges ízeket hoz létre.

Milyen gyümölcsökről van szó? Az ananász, a banán, az alma és a körte is ideális a grillen, de még bogyós gyümölcsöket és dinnyét is megsüthetsz. Ezekhez használhatsz egy külön grillt, ami lehet akár kisebb méretű is. Az eredmény fenomenális lesz, és még elmondhatod azt is, hogy egészséges desszertet tálaltál fel.

hirdetői tartalom (x)

Ne maradjon le a híreinkről, iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Mielőtt távozna...

Kérje ingyenesen napi hírlevelünket és naponta elküldjük e-mail fiókjába a legfrissebb híreinket!

Adatvédelmi beállítások